Christelijke Muziek & Concertagenda

Peter Van de Velde (orgel) en Nadja Nevolovitsch (viool) - Bach, Saint-Saëns en Piazzolla Ede, Gelderland


Naam:
Peter Van de Velde (orgel) en Nadja Nevolovitsch (viool) - Bach, Saint-Saëns en Piazzolla
Datum:
27 november 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
2000u - u

Omschrijving:

Als je aan de tango denkt, denk je eerder aan viool dan aan orgel. Dat Piazzolla's tango's ook zeer goed klinken op orgel én viool, dat bewijzen de Vlaamse organist Peter Van de Velden en de Russische violiste Nadja Nevolovitsch. Beiden vormen ze al jaren een duo en gooien als duo hoge ogen met hun kersverse tango-album.

Tango en Bach met orgel en viool
Als je aan de tango denkt, denk je eerder aan viool dan aan orgel. Dat Piazzolla's tango's ook zeer goed klinken op orgel én viool, dat bewijzen de Vlaamse organist Peter Van de Velden en de Russische violiste Nadja Nevolovitsch. Beiden vormen ze al jaren een duo en brachten de in jubelstemming met hun Bach-album (2013). In april 2015 verscheen hun tweede album met tango's van Piazzolla waarvan ze er in de Edesche Concertzaal verschillende uitvoeren.

Peter Van de Velde en Nadja Nevolovitsch
Duo Nadja Nevolovitsch en Peter Van de Velde neemt een unieke plaats in in het muzikale landschap. Nadja Nevolovitsch sleepte op internationale concoursen al verschillende prijzen in de wacht. Peter Van de Velde is organist-titularis van de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal en als concertorganist regelmatig te gast op diverse gerenommeerde orgelfestivals. Hun cd 'Encounters' gooide in de pers hoge ogen. Hun eerdere optreden in In de Edesche Concertzaal was een groot succes, daarom ontmoeten beide grootmeesters elkaar op de orgelgalerij opnieuw.

Adres:
Amsterdamseweg 9
Postcode:
6711 BE
Plaats:
Ede (Boek overnachting in Ede)
Dagje uit in Ede | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Peter Van de Velde
Nadja Nevolovitsch

Entreeprijs volwassenen:
€ 18,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
https://tickets.edescheconcertzaal.nl/nl/tickets/417-peter-van-de-velde-orgel-en-nadja-nevolovitsch-viool-bach-saint-saens-en-piazzolla
Email adres:
info apenstaartje edescheconcertzaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Edesche Concertzaal.
Telefoon:
+31 318 200 214


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-06-09 15:11:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar