Christelijke Muziek & Concertagenda

Immortal Bach Amersfoort, Utrecht


Naam:
Immortal Bach
Datum:
19 juni 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

Op vrijdag 19 juni geeft Capella Amersfoort onder leiding van Anthony Scheffer een divers concert in de Sint Joriskerk van Amersfoort. Het concert is een bloemlezing rondom Johann Sebastian Bach met oude en nieuwe muziek.

Het programma begint bij de oorsprong van de Duitse Barok; aan de andere kant van de Alpen. Vele Duitse musici trokken tegen het eind van de Renaissance naar Italië om te gaan studeren bij de groten van de Venetiaanse school, waarna ze hun indrukken van deze expressieve stijl van musiceren meebrachten naar het Noorden. Preatorius en Schütz gebruikten deze Venetiaanse stijl om de muziek voor de Lutherse eredienst uit te werken waarbij de tekst en muziek even belangrijk zijn en elkaar dienen te ondersteunen. Zo komen we meteen bij de voorgangers en familie van Bach uit.

Naast Monteverdi, Schütz en Bach worden er ook moderne werken uitgevoerd van onder andere Stephen Paulus en Luigi Molfino, zij reflecteren op deze historische, muzikale en theologische ontwikkelingen. Hoe dan ook, alle componisten en werken komen uit bij de onsterfelijke muziek van Johann Sebastian Bach.

Capella Amersfoort presenteert een uiterst divers programma: Er klinkt renaissancemuziek en barokmuziek, een cantate van een jonge Bach (Gottes zeit ist die allerbeste Zeit; BWV 106) en een motet van een volwassen Bach (Jesu, meine Freude; BWV 227). Naast het koor hoort u jonge solisten, het barokensemble en het grote Naber orgel dat bespeeld wordt door Henk van Zonneveld.

Adres:
St. Joriskerk
Postcode:
3811 CJ
Plaats:
Amersfoort (Boek overnachting in Amersfoort)
Dagje uit in Amersfoort | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 20,00


Internetadres:
http://www.capella-amersfoort.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Capella Amersfoort olv Anthony Scheffer.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-06-08 15:03:25

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar