Christelijke Muziek & Concertagenda

Schuberts 'Der Tod und das Mädchen' door het wereldvermaarde Aviv Quartet Ede, Gelderland


Naam:
Schuberts 'Der Tod und das Mädchen' door het wereldvermaarde Aviv Quartet
Datum:
6 oktober 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
2000u - u

Omschrijving:

Beluister misschien wel het beroemdste Strijkkwartet uit de muziekgeschiedenis: Schuberts 'Der Tod und das Mädchen'. Het Aviv Quartet staat garant voor een onvergetelijke uitvoering. Dit sublieme ensemble is wereldvermaard en staat op alle grote internationale kamermuziekpodia, zoals de Londense Wigmore Hall en het befaamde Bozar in Brussel. Nu zijn ze in Ede te beluisteren.

Schubert 'Der Tod und das Mädchen'
Het strijkkwartet is de symfonie van de kamermuziek. Al ruim twee eeuwen delen componisten hun diepste zielenroerselen in dit intieme kamermuziekgenre. Zo ook Franz Schubert. In zijn beroemde strijkkwartet Der Tod und das Mädchen cirkelen leven en dood om elkaar heen. Aan de ene kant het jonge meisje dat wil leven, aan de andere kant de dood als vriendelijke man, die haar zachte armen beloofd om in te sterven. In het langzame deel hergebruik Schubert het gelijknamige lied dat hij zeven jaar eerder componeerde. Lichtere tonen horen in Haydns ontspannen strijkkwartet 'De leeuwerik' en Sjostakovtisj' Vierde Strijkkwartet.

Aviv Quartet
'Het Aviv Quartet is hard op weg om een van de beste strijkkwartetten te worden', schreef kwaliteitskrant The Guardian onlangs over dit ensemble. Inmiddels zijn ze op alle grote internationale kamermuziekpodia te vinden. Bovendien sleepten ze verschillende eerste prijzen in de wacht, zoals die van het Charles Hennen Concours (1999) en het Schubert Concours (2003). Vooral hun uitvoering van Sjostakovitsj' strijkkwartetten spreekt tot de verbeelding en leverde hen lovende kritieken op in de pers.

Adres:
Amsterdamseweg 9
Postcode:
6711 BE
Plaats:
Ede (Boek overnachting in Ede)
Dagje uit in Ede | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Aviv Quartet

Entreeprijs volwassenen:
€ 29,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
Gedeeltelijk
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
https://tickets.edescheconcertzaal.nl/nl/tickets/346-schuberts-der-tod-und-das-madchen-door-het-wereldvermaarde-aviv-quartet
Email adres:
info apenstaartje edescheconcertzaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Edesche Concertzaal.
Telefoon:
+31 318 200 214


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-06-15 00:00:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar