Christelijke Muziek & Concertagenda

Zomeravondmuziek in de Bavo: Vår Freisers Kirkes Kammerkor Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Zomeravondmuziek in de Bavo: Vår Freisers Kirkes Kammerkor
Datum:
7 juni 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
Omschrijving:

Op zondag 7 juni treedt in de Grote of St. Bavokerk het ‘Vår Freisers Kirkes Kammerkor’ op. Dit koor is de eerste internationale gast die dit jaar in de reeks ‘Zomeravondmuziek’ in de Bavo op-treedt. Later dit seizoen zullen ook koren uit Groot-Brittannië en Zwitserland in de Bavo te gast zijn.

Het Noorse koor is afkomstig uit Haugesund, een middelgrote plaats tussen Bergen en Stavanger. In het optreden zal onder andere werk van Noorse componisten, zoals Edvard Grieg uitgevoerd worden. Het werk van Grieg kenmerkt zich door een ongecompliceerd verloop van de melodielijn, waarin hij veelal zijn inspiratie haalde uit Noorse volksliederen en dansen.

Het kamerkoor bestaat uit ca. 35 mannen en vrouwen en heeft geregeld internationale optredens in onder andere Scandinavië, Spanje en de Verenigde Staten. Het koor staat onder leiding van Goos ten Napel.

Zondag 7 juni 2015 19: 00 uur Grote of St. Bavokerk, Vår Freisers Kirkes Kammerkor o.l.v. Goos ten Napel en Alie Hamberg (orgel) met werk van onder andere Grieg. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage).

Adres:
Grote of St.Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel

Uitvoerenden:
Vår Freisers Kirkes Kammerkor

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-05-26 19:44:23

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.