Christelijke Muziek & Concertagenda

Duo Puur, harp en fluit, in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Duo Puur, harp en fluit, in Westerkerkmuziek
Datum:
30 mei 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Duo Puur (harp en fluit) in Westerkerkmuziek
Op zaterdag 30 mei om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert verzorgd door het Duo Puur, een kamermuziekduo dat bestaat uit fluitiste Petra van den Dolder en harpiste Annegreet Rouw. Zij ontmoetten elkaar op het conservatorium en treden sinds 2006 samen op. Voor de combinatie van fluit en harp – een klassieke samenklank die prachtig uit de verf komt – zijn veel composities geschreven. Daarnaast schrijven Petra en Annegreet stukken om die voor andere instrumenten zijn geschreven, zodat zij die zelf kunnen uitvoeren.
Het programma van Duo Puur bestaat uit klassieke muziek van bekende en minder bekende componisten van de achttiende eeuw tot nu. Zo wordt een fantasie voor fluit-solo gespeeld van Georg Philipp Telemann, een sonate van Carl Philipp Emanuel Bach (de bekendste zoon van Johann Sebastian), maar ook 19e eeuwse muziek. De twintigste eeuw is ruim vertegenwoordigd met werk van Claude Debussy, Maurice Ravel, Carl Nielsen en Jaques Ibert. Elk stuk wordt ingeleid met enkele wetenswaardigheden over de componist en vaak ook een persoonlijke anekdote. Duo Puur neemt u mee in de wereld van de klassieke muziek zoals u die nog niet kende. De toegang is gratis, bij de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Annegreet Rouw en Petra van den Dolder

Annegreet Rouw houdt al haar hele leven van muziek en speelt sinds haar vroege jeugd harp. Haar harpdocente Liedewei Spruit gaf haar het advies om zich op een conservatoriumopleiding te oriënteren. Zodra ze werd aangenomen ging ze er vol voor, en dat doet ze nog steeds.
Naast de conservatoriumlessen volgde Annegreet masterclasses bij bekende harpdocenten uit binnen- en buitenland. Op dit moment krijgt ze les van Han-An Liu, een harpdocente aan de Musikschule für Musik und Tanz in Keulen. “Zij leert mij technisch nog beter te spelen en muziek intenser en bewuster te beleven.”
Annegreet speelt op projectbasis bij verschillende Nederlandse amateur- en professionele symfonie- en harmonieorkesten, zoals het Nederlands Symfonie Orkest, het Van Wassenaer Consort en het Hanze Orkest. Ook speelt ze begeleidingsmuziek voor koren. Daarnaast geeft ze met veel plezier harples. Om de harp meer bekendheid te geven bij jonge kinderen vertelt ze verhalen die ze ondersteunt met harpmuziek. Dit doet ze onder andere in de centrale bibliotheek in Deventer en op basisscholen.
In 2004 haalde Annegreet de finale van het 4e Nederlands Harpconcours, waar zij de tweede prijs kreeg in de categorie Kleine harp.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.annegreetrouw.nl.

Petra van den Dolder studeerde Onderwijskunde toen zij via een minor de kans kreeg om lessen te volgen aan het conservatorium. Docent Hans Nijman stimuleerde haar om toelating te doen en dat deed ze.
Tijdens en na haar studie heeft Petra lessen gevolgd van veel gerenommeerde fluitisten. Ze bijt zich graag vast in een stuk om het perfect te leren spelen. Nu volgt ze lessen bij Egbert Jan Louwerse, hoofdvakdocent fluit aan het conservatorium in Groningen, die haar juist leert om niet te focussen op techniek. “Het gaat in de muziek om het vertellen van een verhaal en om mijn interpretatie van dat verhaal. Dat kan iemand mooi of niet mooi vinden, maar er is geen sprake van goed of fout. Dankzij dat inzicht kan ik veel vrijer spelen.”
Petra heeft meerdere jaren gespeeld bij het Studenten Harmonie Orkest Twente en heeft ervaring opgedaan bij verschillende (project)orkesten, waaronder het Nederlands Studenten Orkest, koor en orkest I Romantici en het professionele begeleidingsorkest Van Wassenaer Consort. Met genoemde orkesten heeft ze tournees gemaakt naar onder andere Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Slovenië, Finland en Portugal.
Zie voor meer informatie www.petravandendolder.nl.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-05-25 11:36:50

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar