Christelijke Muziek & Concertagenda

Opmaat naar Pinksteren: Dubbelconcert in Bovenkerk Kampen Kampen, Overijssel


Naam:
Opmaat naar Pinksteren: Dubbelconcert in Bovenkerk Kampen
Datum:
22 mei 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Twee organisten bespelen twee orgels
Dubbelconcert in Bovenkerk Kampen

Op vrijdag 22 mei, organiseert Stichting Vox Humana een bijzonder orgelconcert in de Bovenkerk te Kampen. De organisten Arjen Leistra (Schiedam) en Wybe Kooijmans (Naarden) bespelen dan zowel het hoofd- als het koororgel. Aan bod komen werken van o.a. Bach, Reger, Zwart en Asma. Het concert begint om 20.00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 15,- (vanaf 12 jaar). Tot 12 jaar is de toegang gratis.

Van alle kanten komt de muziek in de Bovenkerk als Arjen Leistra en Wybe Kooijmans op vrijdag 22 mei concerteren in Kampen. Uiteraard klinkt het majestueuze hoofdorgel van Hinsz, maar het schitterende koororgel van Reil zorgt voor een passend intermezzo in het programma. Wybe Kooijmans opent de avond met een bewerking op het pinksterlied ‘O heil’ge Geest daal op ons neer’ van Jan Zwart gevolgd door de magistrale compositie van Bach waarin hij de heilige drie-eenheid bejubelt, het Preludium en Fuge in Es-Dur. Arjen Leistra neemt de vier klavieren vervolgens over met twee koraalvoorspelen van Karg-Elert (opus 65) en de Dankpsalm van Max Reger.

Na de pauze is allereerst het woord aan het koororgel uit 1999. Kooijmans brengt er twee koraalbewerkingen van Nederlandse bodem ten gehore: ‘Kommt Seelen, dieser Tag muss heilig sein besungen’ van Herman Nieland en ‘De geest des Heeren heeft een nieuw begin gemaakt’ van Rutger van Mazijk. Leistra laat het orgel vervolgens heerlijk twinkelen in de eerste Triosonate van Bach.

Het concert wordt besloten op het hoofdorgel met twee koraalbewerkingen van Feike Asma uitgevoerd door Wybe Kooijmans en het grootse Prélude, Adagio et Choral Varié sur ‘Veni Creator’ van Maurice Duruflé. Leistra bezorgt de luisteraars daarmee een onvervalste opmaat naar Pinksteren.

Adres:
Koornmarkt 28
Postcode:
8261 JX
Plaats:
Kampen (Boek overnachting in Kampen)
Dagje uit in Kampen | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.stichtingvoxhumana.nl
Email adres:
info apenstaartje stichtingvoxhumana.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Vox Humana.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-05-18 09:37:56

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar