Christelijke Muziek & Concertagenda

Hemelvaartsconcert in Maartenskerk Zaltbommel Zaltbommel, Gelderland


Naam:
Hemelvaartsconcert in Maartenskerk Zaltbommel
Datum:
14 mei 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - u
Omschrijving:

Toegang: tot 12 jaar gratis,
Toegangsprijs 15 euro (incl. consumptie)

Adres:
Kerkplein 1
Postcode:
5300 AB
Plaats:
Zaltbommel (Boek overnachting in Zaltbommel)
Dagje uit in Zaltbommel | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Hemelvaart
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Dirk Out heeft voor zijn Hemelvaartsprogramma een prachtige doorlopende muzieklijn weten te creëren die begint bij Bach en eindigt bij de nog in leven zijnde Nederlandse organist Jan J. van den Berg. Met het dansende Preludium en Fuge in C-Dur (BWV 547) bijt Out het spits af gevolgd door ‘The harmonious blacksmith’ van Händel in een bewerking van Sigfrid Karg-Elert. Een composities met tal van variaties waar de klankrijkdom van het Wolfferts-orgel prima tot zijn recht komt.

De romantiek wordt ingeluid door het Preludium en Fuge in e-moll van Felix-Mendelssohn in een transcriptie van de titularis van de Maartenskerk Reitze Smits. Hier horen we de meer pianistieke, het werk werd gecomponeerd voor pianoforte, Mendelssohn in al zijn virtuositeit! Ook in het Prelude, Fugue et Variation van Franck is duidelijk te horen dat de piano een grote rol speelde bij deze musicus. Met heerlijke orgelmuziek als gevolg! De tweede Franse romanticus op het programma is Guilmant. Uit zijn Pièces dans différents styles klinkt het Morceau de Concert, opgedragen aan de Britse organist William Thomas Best.

Koraalgebonden hemelvaartsmuziek klinkt terug in de werken van de Gentse kathedraalorganist Gabriel Verschraegen en Jan J. van den Berg. De muziek van Verschraegen is met de melodie van ´Veni creator Spiritus´ geënt op de gregoriaanse liturgie, die van Van den Berg op de Hollandse traditie. Van hem klinken Psalm 47 en ´Gij Jezus die ten troon verheven´.

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.stichtingvoxhumana.nl
Email adres:
info apenstaartje stichtingvoxhumana.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Vox Humana.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-05-07 11:19:47

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar