Christelijke Muziek & Concertagenda

Renaissance Meesters Hattem, Gelderland


Naam:
Renaissance Meesters
Datum:
13 juni 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
21:00u - 22:15u

Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Huygens Vocaal Ensemble in Grote kerk Hattem
Op zaterdag 13 juni, aanvang 21.00u, zal het Huygens Vocaal Ensemble een a-capella programma uitvoeren in de Grote kerk van Hattem. Dit extra concert vormt de afsluiting van het Renaissance project dat in februari 2015 is begonnen. Onder de titel ‘Renaissance Meesters’ werden in februari werken uitgevoerd van Sweelinck, De Wert en Byrd. Het koor zong toen als gast in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor. Afgelopen april klonk het programma in Deventer.
Voor het concert van 13 juni is het programma uitgebreid met werk van Guillaume Dufay. Bijzondere ritmische muziek uit de late middeleeuwen met een zeer verrassend klankbeeld. Uitermate geschikt voor de akoestiek van de schitterende Andreaskerk.
Van William Byrd klinkt de 4 stemmige mis. Het laatste deel van deze mis - Agnus Dei – wordt gezien als één van de mooiste passages uit Byrd’s oeuvre. Hoewel zeer beroemd en bekend is deze mis zelden live te beluisteren, een buitenkans dus!
Naast deze oude muziek is er ook ruimte voor twee hedendaagse componisten. Van Francis Poulenc klinkt ‘Un soir de Neige’ en van Daan Manneke zal Psalm 121 worden uitgevoerd.
Kaarten vanaf 10 euro in de voorverkoop | jongeren tot 16 jaar hebben gratis toegang. Kaarten zijn te koop via de geheel vernieuwde website van het Huygens Vocaal Ensemble – www.huygensmusic.nl – hier is ook uitgebreide info te vinden over koor, dirigent en programma.

Adres:
Grote kerk
Postcode:
8051GH
Plaats:
Hattem (Boek overnachting in Hattem)
Dagje uit in Hattem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs volwassenen:
€ 12,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.huygensmusic.nl
Email adres:
info apenstaartje huygensmusic.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Huygens Vocaal Ensemble.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-04-29 20:20:38

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar