Christelijke Muziek & Concertagenda

Voix Féminine Workum, Friesland


Naam:
Voix Féminine
Datum:
31 mei 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:30u - 17:00u
Omschrijving:

Voix Féminine in Workum...
Op zondag 31 mei zal het vrouwenkoor van Collegium Vocale Fryslân o.l.v. Gerben van der Veen een concert verzorgen in de Werenfriduskerk te Workum. In dit vijfde ‘Festoenconcert’ staan schitterende juweeltjes op het programma. Het is een mooie mix van nieuwsgierigmakende, onbekende en bekende muziek.
Al eerder liet het vrouwenkoor van zich horen. Zo zong het koor niet onverdienstelijk tijdens het Benjamin Brittenfestival in 2013 en zong het de sterren van de hemel tijdens het programma ‘Voix Céleste’ in 2014.
Een Festoenconcert staat voor ‘een sfeervol, feestelijk koorconcert in een kerk van toen’ met jong talent. In dit vijfde concert van deze serie laat het vrouwenkoor werk horen van bekende en minder bekende componisten. Zo zal nieuwsgierigmakende en zelden uitgevoerde muziek klinken van Michael Hurd en Partsongs van Gustav Holst. Maar ook de meer bekende Eric Whitacre en de middeleeuwse mystica Hildegard van Bingen hebben een plekje gekregen in het programma ‘Voix Féminine’.
De veertien vrouwenstemmen krijgen begeleiding van Nienke van Leijden op harp en van jong talent Michelle Brunt op viool. Zij zullen ook een aantal instrumentale intermezzi verzorgen.
De volgende gelegenheid waarbij het vrouwenkoor weer van zich laat horen, is het jubileumconcert van Collegium Vocale Fryslân op 17 oktober met het Nederlands Kamerkoor!
Vrouwenkoor Stichting Collegium Vocale Fryslân
Dirigent - Gerben van der Veen
Harp - Nienke van Leijden
Viool - Michelle Brunt
Zondag 31 mei, 15.30 uur. St. Werenfriduskerk, Workum
Kaarten a € 15,- (incl. vóór het concert koffie/thee met versnapering) te bestellen via: www.collegiumvocalefryslan.nl ;aan de zaal € 17,-

Adres:
Sint-Werenfriduskerk Noard 175
Postcode:
8711 AE
Plaats:
Workum (Boek overnachting in Workum)
Dagje uit in Workum | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.collegiumvocalefryslan.nl
Email adres:
info apenstaartje collegiumvocalefryslan.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Collegium Vocale Fryslan.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-04-28 20:38:02

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar