Christelijke Muziek & Concertagenda

CD release concert Nijverdal, Overijssel


Naam:
CD release concert
Datum:
8 mei 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 21.30u
Omschrijving:

Buitenkansen zijn er om aan te grijpen. Dat is precies wat de Twentse band Rinon twee jaar geleden deed – en zo begon de avontuurlijke reis van het maken van een cd. Nu presenteert deze energie- en passievolle christelijke band een veelzijdige EP met de titel REIS. De presentatie vindt plaats tijdens een gratis toegankelijk concert op vrijdag 8 mei 2015. Muziekliefhebbers kunnen deze avond in ’t Centrum in Nijverdal hun hart ophalen bij bekende, maar vooral ook de nieuwe eigen nummers van de cd REIS!


Nijverdal als tussenstop
Als na twee jaar vele uren hard werken een cd af is, dan leg je het resultaat niet stilzwijgend in een winkelschap. De band Rinon (met leden afkomstig uit Twente) pakt een CD release liever voortvarend aan en zet een concert van formaat op poten. Het volledig vernieuwde Het Centrum aan de Constantijnstraat in Nijverdal is geopend vanaf 20.00 om nieuwsgierigen te verwelkomen. Om 20.30 uur trappen de vijf muzikanten het concert af!


Dankbaar
Rinon grijpt het concert niet alleen aan om REIS als cd te presenteren, maar ook als dankconcert voor het feit dat REIS gemaakt mocht worden. “Drie jaar geleden kreeg ik de inspiratie om nummers te schrijven,” vertelt zangeres en liedschrijfster Eline Jonas, “maar twee jaar geleden kregen we het ongelooflijke aanbod om deze nummers op cd te zetten!” Dit aanbod kwam van een bekende en ervaren gospelartiest uit Vriezenveen. Hij bood aan om met zijn productiemaatschappij het gehele opnameproces op zich te nemen. Eline: “Snap je dan dat we daarvoor erg dankbaar zijn?”


Muzikale reis
Het op papier zetten van nieuwe teksten en melodieën was het begin van een lange en voortdurende muzikale reis. Welke muziek ondersteunt de tekst en melodie het best? “Het gaat tenslotte er om dat de boodschap overkomt,” stelt zanger en gitarist Johan Otten. Tijdens dit ontdekkingsproces moest er aardig aan de nummers, maar ook aan de muzikale kwaliteiten van de band geschaafd worden. Johan legt uit: “Voor ons als muzikanten is het opnemen van een kwalitatief zeer goede cd een ultieme leerschool geweest. De opnames laten iedere imperfectie perfect horen!” Het resultaat is een prachtige verzameling nieuwe nummers geworden, klaar om de luisteraar mee te nemen op reis!


Veelzijdig,energiek en bovenal passievol! Dat is de band Rinon. Gods boodschap willen zij bij de mensen brengen door middel van muziek. Muziek bevat zoveel kracht. Het kan mensenharten diep in het binnenste raken. Wanneer woorden tekort schieten en te weinig zeggen, kan muziek doorbreken! Rinon betekent ‘vreugde’ en ‘gezang’. De vijf jonge bandleden komen uit de omgeving van Wierden (Twente). De band voelt zich door God gezegend. Niet alleen vanwege de kans om nummers tot Zijn eer op cd te mogen zetten, maar ook vanwege de inspiratie om nummers tot Zijn eer te mogen maken!

Adres:
Constantijnstraat 7a
Postcode:
7442MC
Plaats:
Nijverdal (Boek overnachting in Nijverdal)
Dagje uit in Nijverdal | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Gospel (meer gospelconcerten)
Uitvoering:
Band
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
CD RELEASE CONCERT

Uitvoerenden:
Band Rinon

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.rinon.nl
Email adres:
info apenstaartje rinon.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Rinon.
Telefoon:
0611095678


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-04-22 11:28:04

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar