Christelijke Muziek & Concertagenda

Voorjaarsconcert Stendenkoor Meppel, Overijssel


Naam:
Voorjaarsconcert Stendenkoor
Datum:
24 april 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 21.45u
Omschrijving:

Messa di Gloria en Krönungsmesse

De eerste mis die uitgevoerd wordt is de bijna opera-achtige ‘Messa di Gloria’. Giacomo Puccini heeft deze mis gecomponeerd als afstudeerproject aan het Instituto Musicale Pacini in Lucca, Italië. Volgens dirigent Hans de Wilde laat deze muziek een hele andere kant van het koor zien. ‘Met een licht gevoel voor dramatiek wil ik de muzikale ziel van het koor en de componist laten horen’. In het tweede deel van het concert zal de Krönungsmesse klinken. Dit werk werd door Wolfgang Amadeus Mozart gecomponeerd in opdracht van de aartsbisschop van Salzburg. Deze mis heeft een enorme vitaliteit, waar het koor gevraagd wordt doorzichtig en transparant te klinken. Dit in grote tegenstelling tot de mis van Puccini.

Zoals elke mis zijn deze twee werken opgebouwd uit zes delen: het Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus en Agnus Dei. Puccini laat in zijn mis twee solostemmen klinken, die van de tenor en bariton. In de Krönungsmesse zullen alle vier solostemmen te horen zijn.

Solisten

De tenorpartij wordt vertolkt door Falco van Loon, Marc Pantus soleert als bas-bariton. De Nieuw Zeelandse Lauren Armishaw verleent haar medewerking als sopraan. Armishaw is een veel gevraagde solist voor zowel barok- als klassieke muziek en werkt samen met koren en orkesten in heel Europa. De Meppelse Charlotte Stoppelenburg zal de altpartij van de Krönungsmesse op zich nemen.

Plaats en datum

De concerten vinden plaats op vrijdag 24 april in de Grote- of Mariakerk in Meppel (Hoofdstraat 52) en op zaterdag 25 april in de Grote- of Jacobijnerkerk (Jacobijner Kerkhof 95) in Leeuwarden. Aanvangstijd voor beide concerten is 20.00 uur.

Adres:
Grote of Maria Kerk, Hoofdstraat 52
Postcode:
7941AC
Plaats:
Meppel (Boek overnachting in Meppel)
Dagje uit in Meppel | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Stendenkoor
Promenade Orkest
o.l.v. Hans de Wilde
Lauren Armishaw, sopraan
Charlotte Stoppelenburg, alt
Falco van Loon, tenor
Martc Pantus, bas-bariton

Entreeprijs:
€ 22,50


Internetadres:
http://www.stendenkoor.nl
Email adres:
info apenstaartje stendenkoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stendenkoor.
Telefoon:
058-2666120


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-04-13 16:55:03

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar