Christelijke Muziek & Concertagenda

Romantische Koormuziek uit Noord-Europa Enkhuizen, Noord-Holland


Naam:
Romantische Koormuziek uit Noord-Europa
Datum:
18 april 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Het Lelikoor o.l.v. JanJoost van Elburg zingt werken van Brahms, Elgar, Vaughan Williams, Debussy, Poulenc, Diepenbrock, Mauersberger, Pearsall en Schroyens.

Luisteren naar gezongen tekst: hoor je het verhaal, of volg je de muziek? Misschien sta je er niet erg bij stil – je geniet van het mooie dat je hoort. Maar welke verdieping en extra kleur krijgt muziek, als je je realiseert dat de componist juist die tekst heeft gekozen voor zijn compositie? Welke extra lading krijgt een gedicht als je daarbij de gekozen noten, melodielijnen en dynamiek van de componist hoort?
Als thema heeft het Lelikoor dit seizoen gekozen voor de link tussen poëzie en muziek en de krachtige wisselwerking die deze twee kunstuitingen op elkaar hebben.
Het programma herbergt een aantal bijzondere teksten, elk ‘hertaald’ door de componist met diens eigen muzikale idioom. Het zijn de levensthema’s die dichters doen dichten: verlies en vergankelijkheid, liefde en natuur, verdriet en rouw, gevoel en bewustzijn. Het zijn smartelijke, grillige, romantische, naturalistische, soms ietwat onbegrijpelijke teksten die de componisten hebben uitgedaagd tot het maken van fascinerende, gloedvolle, emotierijke muziek.

Wij hopen op een inspirerend en poëtisch concert, en hopen ook u te zien in Enkhuizen of Amsterdam!

Het Lelikoor is een kamerkoor uit Amsterdam dat bestaat uit goed geschoolde amateurs. Het koor staat sinds de oprichting in 1987 onder leiding van JanJoost van Elburg.

Adres:
Westerstraat 138
Postcode:
1601AN
Plaats:
Enkhuizen (Boek overnachting in Enkhuizen)
Dagje uit in Enkhuizen | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor

Uitvoerenden:
Het Lelikoor o.l.v. JanJoost van Elburg

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.lelikoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Het Lelikoor.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-03-30 21:55:38

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar