Christelijke Muziek & Concertagenda

Music as a Bridge Arnhem, Gelderland


Naam:
Music as a Bridge
Datum:
24 april 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 21:30u
Omschrijving:

Dit voorjaar haalt Cappella ad Fluvium de banden aan met Engeland. Onder de noemer ‘Music as a Bridge’ geeft het Arnhemse projectkoor onder leiding van Dirkjan Horringa een serie concerten in Nederland én Engeland.

De titel verwijst naar onze wens om met een 'brug van liederen' de kloof tussen landen kleiner te maken met muziek als universele taal. Het koor zingt daarom o.a. muziek waarbij u dezelfde tekst hoort in een versie van een Engelse en een Nederlandse componist. Zo klinkt het Salve Regina van William Byrd naast de even prachtige versie van Josquin des Prez. Van de hedendaagse componisten John Tavener en Daan Manneke hoort u hun composities op Psalm 121. Bij de concerten in Nederland komt u helemaal in de Engelse sfeer als Cappella ad Fluvium hoogtepunten uit een Anglicaanse Evensong gaat zingen. Het is een voorproefje van de concertreis in mei. Dan is het koor te gast in het prachtige Waltham Abbey nabij Londen om daar naast de concerten tevens een Evensong te verzorgen. Hiermee gaat bij vele koorleden een reeds lang gekoesterde wens in vervulling. Een feest om te zingen en een genot om naar te luisteren!

Adres:
Opstandingskerk
Plaats:
Arnhem (Boek overnachting in Arnhem)
Dagje uit in Arnhem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor

Uitvoerenden:
Cappella ad Fluvium o.l.v. Dirkjan Horringa

Entreeprijs:
€ 14,00

Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.adfluvium.nl
Email adres:
cappella apenstaartje adfluvium.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cappella ad Fluvium.

Kaarten:
www.adfluvium.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-03-25 13:54:53

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar