Christelijke Muziek & Concertagenda

Herdenkingsconcert Bonhoeffer CZOV De Nieuwe Ster Zwolle, Overijssel


Naam:
Herdenkingsconcert Bonhoeffer CZOV De Nieuwe Ster
Datum:
2 mei 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.30u - 21.30u
Omschrijving:

Dietrich Bonhoeffer
De Duitse theoloog en verzetstrijder Dietrich Bonhoeffer werd in 1906 geboren en groeide op in Berlijn. Vanaf 31 januari 1933, de dag waarop Hitler in Duitsland de macht overneemt, stond zijn leven in het teken van verzet. Op 5 april 1943 werd Bonhoeffer gearresteerd en gevangengezet. Op 9 april 1945 werd hij in het concentratiekamp Flossenbürg opgehangen. Zijn laatste woorden: “Dit is het einde, voor mij het begin van het leven”. Bonhoeffer werd 39 jaar.
Ein Liedoratorium
Componist Matthias Nagel en tekstdichter Dieter Stork hebben teksten van Dietrich Bonhoeffer gebruikt om inzicht te geven in de gedachten van deze bekende theoloog.
Een spreker, een koor, vocale en instrumentale solisten en een klein instrumentaal ensemble vertellen over het leven van Bonhoeffer en de beslissingen die hij moest nemen. De uiteenlopende muzikale verklankingen, waar onder meer Gregoriaans, koralen, eigentijdse toonzettingen en zelfs een spreekkoor in voor komen, maken het voor de luisteraars interessant. De teksten van Dietrich Bonhoeffer en de manier waarop hij in het leven stond, komen op een heel directe manier tot leven. Het koor “De Nieuwe Ster” wil de boodschap graag laten horen om bij te dragen aan het ideaal van Bonhoeffer, die zijn medemensen aanmoedigde om hun geloof gestalte te laten krijgen in naastenliefde.

Adres:
Plantagekerk Ter Pelkwijkstraat 17
Postcode:
8011SE
Plaats:
Zwolle (Boek overnachting in Zwolle)
Dagje uit in Zwolle | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
Herdenking, over het leven van Bonhoeffer

Uitvoerenden:
C.Z.O.V. De Nieuwe Ster en Chor alt-reformierte Kirche uit Veldhausen voeren gezamenlijk “Dietrich Bonhoeffer, Ein Liedoratorium” uit. Medewerking wordt verleend door het Bonhoeffer ensemble. Muzikale leiding: Wolfried Kaper.

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50

Rolstoeltoegankelijk:
Onbekend
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.denieuwester.nl
Email adres:
oonk.nijkamp apenstaartje kpnplanet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van De Nieuwe Ster.
Telefoon:
0384542133

Kaarten:
De toegangsprijs, inclusief programmaboekje en consumptie na afloop, bedraagt in de voorverkoop € 12,50

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-03-21 11:28:33

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar