Christelijke Muziek & Concertagenda

Johannes Passie Small Meppel, Drenthe


Naam:
Johannes Passie Small
Datum:
27 maart 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:30u - 17:30u
Omschrijving:

Er is door Hoite Pruiksma (artistiek leider van de Nederlandse Bach Academie) een verkorte versie van de Johannes Passie van Bach gemaakt, waarin het oude passieverhaal wordt samengebracht met eigentijdse verhalen van vluchtelingen, in drama en muziek uitgebeeld. De Johannes Passie is tot 30 minuten teruggebracht en wordt aangevuld met dramaturgische handelingen waardoor de totale lengte 45 minuten wordt.

Dramastudenten o.l.v. dramadocent en regisseur Gooitsen Eenling spelen scènes rond een grensovergang met slagboom en vertellen hun aangrijpende vluchtelingenverhalen.

De muziek van Bach wordt hier in aangepaste vorm gespeeld, reagerend en anticiperend op de dramaturgische handelingen die zich voor en in het publiek afspelen. Het publiek wordt betrokken in het verhaal, wordt medespeler en medeplichtige. De acteurs breken soms ruw in en zetten de muziek stil, dan weer draagt de wonderschone muziek van Bach hun verhaal.

Een organisch geheel waarin aangrijpende verhalen van vluchtelingen zich mengen met het oeroude passieverhaal op muziek gezet door Bach. Een dramaturgische, theatrale muzikale gebeurtenis, een nieuwe educatieve vorm waarin klassieke muziek op hoog uitvoeringsniveau wordt samengebracht en uitgevoerd door ‘Meesters‘, ‘Gezellen’ en ‘Leerlingen’ met hun ‘leermeesters’, docenten en studenten op een doordachte manier.

Adres:
Thorbeckelaan 73, Kruiskerk
Postcode:
7942 CM
Plaats:
Meppel (Boek overnachting in Meppel)
Dagje uit in Meppel | Activiteiten Drenthe

Provincie:
Drenthe

Thema:
Pasen
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Populair Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
De medewerkers van deze productie zijn dramastudenten van de ROC, overige studenten, zangers van de Nederlandse Bach Academie, het barokorkest The Northern Consort o.l.v. dirigent Hoite Prruiksma en regisseur Gooitsen Eenling.

Entreeprijs volwassenen:
€ 8,00
Entreeprijs kinderen:
€ 4,00

Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.nederlandsebachacademie.nl
Email adres:
info apenstaartje nederlandsebachacademie.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Nederlandse Bach Academie.

Kaarten:
kinderen tot 18 jaar 4 euro

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-03-16 18:27:21

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar