Christelijke Muziek & Concertagenda

Lustrumconcert American Dream – Utrechts Studenten Koor en Orkest Utrecht, Utrecht


Naam:
Lustrumconcert American Dream – Utrechts Studenten Koor en Orkest
Datum:
1 mei 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:45u - 22:30u
Omschrijving:

American Dream

De studenten van het Utrechts Studenten Koor en Orkest treden buiten hun klassieke vaarwater voor een programma vol swingende en feestelijke Amerikaanse muziek! 'Choruses' uit verschillende musicals zoals Oklahoma!, The Sound of Music en Carroussel van Rodgers & Hammerstein komen voorbij. Met een indrukwekkende hoeveelheid slagwerk en koperblazers, vier solisten en groot koor belooft dit een waar spektakel te worden. Swing mee met uw favoriete musicals uit de jaren ’40!
Daarnaast voert het orkest Rhapsody in Blue van George Gershwin uit, dat u misschien kent uit de Disneyfilm Fantasia 2000. Martin Oei, een van de jongste pianotalenten uit Nederland, zal in dit muziekstuk soleren. Met Rhapsody in Blue maakte Gershwin naam als klassiek componist, hoewel het stuk behoorlijk jazzy aandoet.

Een belangrijk aspect van de Amerikaanse muziektraditie is het zingen van religieuze gospels. Het koor zal daarom de Spirituals van Moses Hogan ten gehore brengen. Deze opzwepende melodieën, gezongen door grote groep jongeren, geven een goed beeld van de Amerikaanse religieuze beleving.

Opdrachtcompositie Bliss
De slotakkoorden van ons concert komen van een heuse opdrachtcompositie op maat gemaakt voor het USKO. Deze is gecomponeerd door Marco C. de Bruin met tekst van Enne Koens. Marco C. de Bruin vertelt over zijn muziek: “Een frisse mix van pop en jazz met een vleugje hedendaagse muziek. Ik ben dol op het bedenken van pittige grooves gecombineerd met stevige melodieën. Mijn composities hebben een lading en een twist die behalve het hart ook de onderbuik raken.” Tekstschrijfster Enne Koens haalde haar inspiratie onder andere uit herinneringen aan haar eigen studententijd en gedachtewisselingen met leden van het USKO. Enne Koens licht toe: “Voor het 70 jarig bestaan van het lustrum wilde ik een sprankelende tekst schrijven, waaruit hoop en vertrouwen van en in een nieuwe generatie klinkt.”

Over het USKO
Het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) bestaat sinds 1945 en is met bijna 180 leden een van de grootste muziekgezelschappen van Nederland. In 2015 viert het USKO op grootse wijze haar 14e lustrum. In de zomer voeren we traditiegetrouw de Hohe Messe van J.S. Bach uit, een hoogtepunt uit de barokmuziek. In december spelen we o.a. samen met de bekende cellist Pieter Wispelwey het celloconcert van Schumann. Via onze nieuwsbrief kunt u op de hoogte blijven (www.usko.nl/nieuwsbrief).

Adres:
TivoliVredenburg Utrecht
Postcode:
3584BB
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Utrechts Studenten Koor en Orkest o.l.v. Gilles Michels. Solisten:
Martin Oei – piano
Eva Schuurman – sopraan
Marine Fribourg – alt
Jonathan Vroege – tenor
Willem de Beer – bas

Entreeprijs:
€ 20,00


Internetadres:
http://www.tivolivredenburg.nl
Email adres:
usko apenstaartje usko.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Utrechts Studenten Koor en Orkest.
Telefoon:
030-2538785


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-03-09 22:15:32

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar