Christelijke Muziek & Concertagenda

De Dood Van De Zoon Ede, Gelderland


Naam:
De Dood Van De Zoon
Datum:
21 maart 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.15u - 22.00u
Omschrijving:

Vanaf 20 maart tourt de passievoorstelling ‘De dood van de Zoon’ door Nederland. Deze muzikale theaterproductie vertolkt de laatste uren uit het leven van Jezus Christus op een alternatieve manier, met muziek van onder andere Radiohead, Damien Rice en Bill Fay.

De dood van de Zoon is een intiem en tegelijk rauw muziektheater over de laatste uren van Jezus Christus. Naast eigen arrangementen bevat het stuk nummers van hedendaagse rock-, blues-, indie-, en folk-artiesten. Zo speelt de band bijvoorbeeld ‘Overvecht’ van Spinvis wanneer Jezus in Getsémane voelt wat hem te wachten staat. Het nummer ‘Make it rain’ van Tom Waits vertolkt de radeloosheid van Judas nadat hij zijn vriend Jezus heeft verraden. Ondertussen kruipt een verteller in de huid van de diverse personages uit het passieverhaal. Daarbij komen emoties als angst en woede, maar ook geloof, hoop en liefde in alle hevigheid aan bod.

Rauwe kanten
Het verhaal over de laatste uren van Jezus Christus blijft mensen boeien. Evenementen als The Passion en de Matthaüs Passion trekken jaarlijks miljoenen belangstellenden. De dood van de Zoon kiest een andere richting door gebruik te maken van eigentijdse muziek die recht doet aan de rauwe kanten van het passieverhaal. En door het evenement bewust kleinschalig te houden. Dit jaar draait De dood van de Zoon in Zwolle, Haarlem, Utrecht, Delft en Ede. Kaartjes zijn te bestellen via de website: www.dedoodvandezoon.nl en kosten 18,50 euro per stuk (22.50 euro aan de deur).

Adres:
Beukenlaan 12
Postcode:
6711 NH
Plaats:
Ede (Boek overnachting in Ede)
Dagje uit in Ede | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Pasen
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Band
Doelgroep:
Volwassenen


Entreeprijs:
€ 18,50


Internetadres:
http://www.dedoodvandezoon.nl
Email adres:
info apenstaartje dedoodvandezoon.nl
Meer concerten:
Alle concerten van DE DOOD VAN DE ZOON.
Telefoon:
06 53540718


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-02-21 16:38:25

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar