Christelijke Muziek & Concertagenda

CD presentatie Moreau orgel te Baarland. Baarland, Zeeland


Naam:
CD presentatie Moreau orgel te Baarland.
Datum:
14 maart 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.30u
Omschrijving:

Presentatie CD Moreau-orgel Baarland
Zaterdag 14 maart a.s. om 20.00 uur vindt de presentatie plaats van een CD, opgenomen op het Moreau-orgel van de Maartenskerk in Baarland.
Gerard Boot en André Poortvliet spelen werken van Rameau, Lully, Chaumont en Dumont. Deze werken uit de Franse en Vlaamse barok passen goed bij het karakter van het Moreau-orgel. Dit nog buitengewoon authentieke instrument is sinds de recente reconstructie van de Kromhoorn weer geheel zoals de bouwer het in 1750 bedoeld heeft. Deze reconstructie, uitgevoerd door Flentrop Orgelbouw, is mogelijk gemaakt door inspanningen van de Stichting Oude Zeeuwse Kerken en heeft de klankmogelijkheden van het instrument aanzienlijk vergroot. Voor de Stichting Oude Zeeuwse Kerken een reden te meer om dit zeldzame orgel op CD vast te laten leggen.
Op het presentatieconcert zullen André Poortvliet en Gerard Boot op het Moreau-orgel en op klavecimbel met name werken uitvoeren die op de CD zijn opgenomen. Met het programma is getracht een originele aanvulling te bieden op het enorme oeuvre aan orgelmuziek dat al op CD verschenen is. Het is dan ook een bijzonder programma, met deels vierhandige transcripties van operamuziek van Rameau en Lully.
Aanvang van het concert 20.00 uur. Na afloop zal een glas wijn worden geschonken en is er gelegenheid de CD te kopen (prijs 12,-). De CD is ook te bestellen door 15,- over te maken op rekeningnummer NL68RABO0328307068 t.n.v. St. Hervormde Kerk Baarland. onder vermelding van “CD Baarland” en uw adres.

Adres:
Slotstraat 3, Maartenskerk
Postcode:
4435AM
Plaats:
Baarland (Boek overnachting in Baarland)
Dagje uit in Baarland | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Piano en orgel


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.zeeuwsekerken.nl
Email adres:
baarland apenstaartje zeeuwsekerken.nl
Meer concerten:
Alle concerten van G. Boot en A. Poortvliet.
Telefoon:
0113-639620


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-02-13 11:19:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar