Christelijke Muziek & Concertagenda

De klassieke gedaante van 12 saxofoons in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
De klassieke gedaante van 12 saxofoons in Westerkerkmuziek
Datum:
31 januari 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op zaterdag 31 januari om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert verzorgd door het ArtEz/HKU Saxophone Orchestra, een ensemble bestaande uit muziekvakstudenten klassiek saxofoon aan het ArtEZ conservatorium in Enschede en het conservatorium in Utrecht (HKU). Onder leiding van hun hoofdvakdocent Johan van der Linden verzorgen de studenten ieder jaar een kamermuziekprogramma met uiteenlopend repertoire. Verrassende arrangementen maar ook modern repertoire speciaal geschreven voor dit inmiddels bekende ensemble. Op het programma staan werken van o.a. Astor Pizzolla, Manuel de Falla, Max Bruch en Leonard Bernstein. Kleurrijk, gedurfd, avontuurlijk, ingetogen, virtuoos en soms een tikkeltje uitdagend.
De toegang tot het concert is gratis en bij de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
De klassieke gedaante van 12 saxofoons in Westerkerkmuziek

Uitvoerenden:
ArtEz/HKU Saxophone Orchestra, een ensemble bestaande uit muziekvakstudenten klassiek saxofoon aan het ArtEZ conservatorium in Enschede en het conservatorium in Utrecht (HKU).
Johan van der Linden studeerde in 1983 af voor Uitvoerend Musicus Saxofoon aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij volgde diverse masterclasses en in 1982 richtte hij samen met zijn collega’s André Arends, Arno Bornkamp en Willem van Merwijk het Aurelia Saxofoonkwartet op. Dit Saxofoonkwartet is uitgegroeid tot één van de toonaangevende kamermuziekensembles in de wereld. Naast zijn werk als hoofdvakdocent Saxofoon aan de Conservatoria in Enschede en Utrecht is Van der Linden werkzaam als freelance saxofonist bij het Nederlands Blazers Ensemble, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en het Radio Philharmonisch Orkest.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-01-24 20:24:35

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar