Christelijke Muziek & Concertagenda

Gitaarrecital Duo Fraticelli Ede, Gelderland


Naam:
Gitaarrecital Duo Fraticelli
Datum:
19 april 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
1500u - 1700u

Omschrijving:

Muziek uit vier windstreken ruisend over twaalf snaren. Duo Fraticelli laat in dit verrassende recital de uithoeken van het gitaarrepertoire horen. Voorlopers van de Argentijnse tango en een vergeten Utrechtse componist. Maar ook muziek van Johann Kaspar Mertz: de Schubert van de gitaar. Intieme romantiek gecombineerd met vurige passie van Zuid-Amerika. Beide werelden komen letterlijk samen in Duo Fraticelli, dat ook nog twee eigen composities met een Indiaas tintje uitvoert.

Johann Kapar Mertz was de Schubert van de gitaar. Bijzonder aan deze uit Midden-Europa afkomstige gitarist was dat hij naast componeren ook veel liederen en pianomuziek van Schubert bewerkte en op gitaar uitvoerde. Dat niets van de oorspronkelijke uitdrukkingskracht verloren ging, beschreef een tijdgenoot: 'Mertz' gitaarspel is sterk, vol schwung, gevoel, precisie en expressie.' Kwaliteiten die ook in de drie Argentijnse tango's zijn terug te horen. Daarvoor haakt het Möller-Fraticelli Guitar Duo aan bij de oorsprong van het genre. Op de lessenaars staan een aantal vroege gitaartango's van Piazzolla's directe voorgangers. Met twee eigen composities trekken Johannes Möller en Laura Fraticelli de kring nog wijder en sluiten aan bij Indiase muziektradities met verbluffend resultaat.

Möller-Fraticelli Guitar Duo
Johannes Möller was in 2010 winnaar van de Guitar Foundation of America Competition. Samen met zijn vrouw Laura Fraticelli reist hij als solist en duo de wereld rond. Zo speelde hij hij 2013 als een van de hoofdacts op het Calcutta International Classic Guitar Festival. Als duo waren Johannes Möller en Laura Fraticelli eveneens in 2013 te gast op het befaamde Hamilton International Guitar Festival & Competition. In 2014 verschijnt hun eerste cd bij Naxos.

Adres:
Amsterdamseweg 9
Postcode:
6711 BE
Plaats:
Ede (Boek overnachting in Ede)
Dagje uit in Ede | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Johannes Möller
Laura Fraticelli

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
https://www.ticketjames.com/nl/tickets/190-duo-fraticelli-weense-romantiek-en-argentijnse-hartstocht
Email adres:
info apenstaartje edescheconcertzaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Edesche Concertzaal.
Telefoon:
0318-200214


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2021-01-15 00:00:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar