Christelijke Muziek & Concertagenda

Vierhandig orgelduo Jan Peter Teeuw en Marien Stouten Ede, Gelderland


Naam:
Vierhandig orgelduo Jan Peter Teeuw en Marien Stouten
Datum:
10 april 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
2000u - 2200u

Omschrijving:

Bekende orkestwerken op orgel? Orgelduo Jan Peter Teeuw en Marien Stouten blazen een oude Engelse traditie nieuw leven in. Tot ver in de twintigste eeuw was het gebruikelijk om grote orkestwerken voor orgel te bewerken. In navolging van hun Britse voorgangers klommen Jan Peter Teeuw en Marien Stouten in de pen en maakten een aantal spectaculaire arrangementen van klassieke meesterwerken. Ditmaal niet voor twee, maar voor vier handen! Waan u voor de gelegenheid in een echte Engelse town hall en beluister Ravels 'Pavane pour une infante defunte' of Rossini's ouverture 'L'Italiana in Algeri' zoals u deze muziek niet eerder hoorde.

Jan Peter Teeuw (1987) kreeg orgelles van Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Van zijn hand verschenen diverse bundels met orgel- en instrumentale muziek. Marien Stouten (1983) ontving orgelles van Martin Mans en Rinus Verhage en studeerde bij Ignace Michiels aan het conservatorium van Gent. Hij is hoofdorganist van de St.-Nicolaaskerk te Brouwershaven. In 2010 kwam hun eerste gezamenlijke cd uit met vierhandige orgelarrangementen. In 2012 verscheen hun tweede album dat lovende reacties in de pers uitlokte: 'Een lust voor het oor zijn de rustige Pavane van Ravel en de ”Song from a Secret Garden” van Løvland waarin mooie solostemmen klinken. Van grote klasse is de tiendelige suite van Kabalevski.' (Reformatorisch Dagblad)

Adres:
Amsterdamseweg 9
Postcode:
6711 BE
Plaats:
Ede (Boek overnachting in Ede)
Dagje uit in Ede | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Jan Peter Teeuw
Marien Stouten

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
https://www.ticketjames.com/nl/tickets/189-orgelduo-jan-peter-teeuw-en-marien-stouten
Email adres:
info apenstaartje edescheconcertzaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Edesche Concertzaal.
Telefoon:
0318-200214


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2021-01-15 00:00:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar