Christelijke Muziek & Concertagenda

Requiem voor Mozart Utrecht, Utrecht


Naam:
Requiem voor Mozart
Datum:
24 januari 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

Zeven jaar voor zijn overlijden in 1791 trad Mozart toe tot de Weense vrijmetselaarsloge Zur Wohltätigkeit. Mozarts sterke betrokkenheid bij de vrijmetselarij vormt de rode draad voor dit concert. In veel muziek van Mozart komen elementen en symbolen uit de vrijmetselarij naar voren. De vrijmetselarij was zeker in de tijd van Mozart een vernieuwende beweging. Vrijmetselaars stonden met hun idealen vaak kritisch tegenover de gevestigde orde. De loges moesten daarom in het verborgene opereren.
Trajecti Voces & het Arezzo Ensemble nemen u mee naar de rouw- en herdenkingsbijeenkomst voor broeder Mozart. Zijn ‘loge’ eert deze bijzondere vrijmetselaar door zijn Maurerische Trauermusik, het Ave verum corpus en delen uit de Zauberflöte ten gehore te brengen. Verteller Arie Koelemij laat u zich in de rol van vrijmetselaar in­leven. Tot slot brengt de uitvoering van Mozarts laatste werk, het Requiem, Mozarts ziel als het ware van het donker naar het eeuwige licht.

Adres:
Geertekerk, Geertekerkhof 23
Postcode:
3511 XC
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Voor dit programma werkt vocaal ensembles Trajecti Voces samen met het kamerorkest \'Arezzo Ensemble\'. Het solistenkwartet bestaat uit de gerenommeerde zangers Sára Gutvill - sopraan, Nicola Wemyss - alt, Immo Schröder - tenor en John Woudt - bas.

Entreeprijs volwassenen:
€ 20,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.trajectivoces.net
Email adres:
info apenstaartje trajectivoces.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Trajecti Voces.
Telefoon:
0619-224758


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-12-17 17:27:40

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar