Christelijke Muziek & Concertagenda

Strauss' Vioolsonate - Marlene Hemmer (viool) en Jochem Geene (vleugel) Ede, Gelderland


Naam:
Strauss' Vioolsonate - Marlene Hemmer (viool) en Jochem Geene (vleugel)
Datum:
13 december 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
2000u - 2200u

Omschrijving:

Zaterdagavond 13 december treedt violiste Marlene Hemmer op, de artiest die dit seizoen de vlag van de Edesche Concertzaal siert. Samen met concertpianist Jochem Geene vormen zij een duo, het neusje van de zalm, van de concerten dit jaar in de Edesche Concertzaal. In haar kinderjaren was Marlene al landelijk bekend als 'jong talent', zowel op radio en televisie was ze veel te horen en te zien. Nu is Marlene Hemmer concertmeester bij het Noord Nederlands Orkest, en is als soliste, aangevuld met 'vrienden', driemaal te horen in de Edesche Concertzaal.

'Klassieke muziek die je gehoord moet hebben'
Herken je dat? Graag klassieke muziek willen ontdekken, maar niet weten waar te beginnen? De Edesche Concertzaal helpt je graag verder. Je hoeft immers geen kenner te zijn om van klassieke muziek te kunnen genieten. Daarom biedt de Edesche Concertzaal vanaf 13 december een concertserie met daarin de mooiste klassieke werken: het 'ijzeren repertoire' uitgevoerd op topniveau. Zowel voor kenners als niet-kenners niet te missen concerten.

Marlene Hemmer en Jochem Geene
Violiste Marlene Hemmer is het seizoen 2014-2015 'artist in residence' van de Edesche Concertzaal. In dit eerste concert is ze samen met pianist Jochem Geene te beluisteren. Op haar vierde begon ze met vioolspelen en ging haar carrière als een speer. Ze werd toegelaten tot de Jong Talent Opleiding van het Utrechts Conservatorium, studeerde in het buitenland en rondde haar studie aan het Conservatorium van Utrecht cum laude (10 met onderscheiding). In de afgelopen jaren soleerde Marlene bij diverse orkesten. In 2014 werd ze aangesteld als concertmeester van het Noord Nederlands Orkest, een voorlopig hoogtepunt in haar loopbaan. Marlene Hemmer bespeelt een viool gebouwd door Giovanni Battista Guagdagnini (1764), ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (zie ook Wikipedia).

Marlene Hemmer: "Ik vind het heel belangrijk om te weten of mijn muziek aankomt, of het het publiek ontroert. Ik wil zelf ook geraakt worden als ik een concert bezoek. Op het podium stort ik me met ziel en zaligheid in de muziek. Vergelijk het met iemand die vol passie een vurig betoog houdt. Dat komt aan. Je moet zelf geloven in wat je doet, je wilt je verhaal op een overtuigende manier vertellen."

Adres:
Amsterdamsweg 9
Postcode:
6711 BE
Plaats:
Ede (Boek overnachting in Ede)
Dagje uit in Ede | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Marlene Hemmer
Jochem Geene

Entreeprijs volwassenen:
€ 25,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
https://www.ticketjames.com/nl/tickets/182-strauss-vioolsonate-marlene-hemmer-viool-en-jochem-geene-vleugel
Email adres:
info apenstaartje edescheconcertzaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Edesche Concertzaal.
Telefoon:
0318-200214


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-12-14 00:00:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar