Christelijke Muziek & Concertagenda

Kampen Boys Choir met Kerstconcert in Westerkerk Veenendaal Veenendaal, Utrecht


Naam:
Kampen Boys Choir met Kerstconcert in Westerkerk Veenendaal
Datum:
13 december 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op 13 december zal in de Westerkerk in Veenendaal, Goudvink 2, het Kampen Boys Choir een kerstconcert verzorgen. Dit koor, dat onder leiding staat van Rintje te Wies en begeleid wordt door de organist Sander van den Houten, heeft in zijn 12-jarig bestaan al menig hoogtepunt gekend. In de Bovenkerk in Kampen, de thuisbasis van het koor, zingt het jongenskoor concerten en Evensongs, die met regelmaat op zaterdag worden gehouden met als hoogtepunt de Ceremony of Lessons and Carols in de week van Kerst. Het is de derde maal dat het koor Veenendaal bezoekt. Op het programma staan naast diverse kerstcomposities van onder andere John Rutter ook bewerkingen van bekende kerstliederen waarin de aanwezigen meezingen. Het concert begint om 16.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een collecte gehouden. Meer informatie via www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Het Kampen Boys Choir bestaat sinds september 2002 en omvat ongeveer 18 jongens (trebles) en 14 mannen (countertenoren, tenoren en bassen). Het is gebaseerd op de Engelse jongenskoortraditie en het voert dan ook een consequente Engelse koorstijl, niet alleen qua omvang en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en mannen: alle jongens en mannen krijgen bij het Kampen Boys Choir een klassieke zangopleiding. Het koor kiest in al zijn facetten voor een muzikale aanpak die bij de Engelse jongenskoren leidt tot het beroemde hoge niveau van musiceren.

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-12-06 22:16:46

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar