Christelijke Muziek & Concertagenda

Messiah Burgum, Friesland


Naam:
Messiah
Datum:
19 december 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:00u
Omschrijving:

Subtiele Messiah door Luthers Bach Ensemble in Kruiskerk Burgum. .

Op vrijdag 19 december om 19.30 uur zal de Messiah in de Kruiskerk te Burgum klinken. Dit bekende werk van Handel wordt uitgevoerd door orkest en kleinkoor van het Luthers Bach Ensemble o.l.v. Tymen Jan Bronda. Deze zeer goed geschoolde en professionele musici staan garant voor een subtiele uitvoering van dit indrukwekkende oratorium.

Toen George Frideric Handel (Engelse schrijfwijze) in 1741 zijn Messiah componeerde, was hij al zo’n dertig jaar werkzaam in Londen. Vol geestdrift was hij daar begonnen als operacomponist, maar in de loop der jaren moest hij ervaren hoe zijn populariteit tot vrijwel nul verdampte. Daar waren verschillende redenen voor, maar een belangrijke was dat de burgerij schoon genoeg had van de Italiaanse taal in de opera.
De zaak nam weer een gunstige wending toen de componist vanaf 1732 Engelstalige oratoria ging schrijven. Niet alleen hoorde het publiek nu in de eigen taal zingen, maar de bekende, vaak Bijbelse onderwerpen spraken ook meer tot de verbeelding.
Handel maakte zo zijn comeback, met als hoogtepunt het oratorium Messiah. De eerste uitvoeringen in Dublin waren een groot succes, zo groot dat de dames werden opgeroepen hun hoepelrokken thuis te laten…

Het kleinkoor van het Luthers Bach Ensemble (LBE) bestaat uit zeer ervaren en geschoolde zangers, deels professionals. In het barokorkest speelt een vaste kern van internationaal getalenteerde musici, die allen gestudeerd hebben aan gerenommeerde conservatoria.
Kleinkoor en orkest staan garant voor een subtiele uitvoering van Handel’s grote werk over geboorte, dood, opstanding, hemelvaart en wederkomst van Jezus.
In de prachtige akoestiek van de Kruiskerk zal deze mooie muziek zeker tot zijn recht komen. Op 20, 21 en 22 december zijn er ook nog uitvoeringen van de Messiah door het LBE in Groningen en Assen.

Vr. 19 december 19.30 u., Kruiskerk Burgum.
Luthers Bach Ensemble (kleinkoor, barokorkest & solisten) o.l.v. Tymen Jan Bronda.
Esther Ebbinge (sopraan) | Andrew Hallock (altus) | Leon van Liere (tenor) | David Greco (bas).

Entree €25 euro (€20 euro vriend LBE; €10 student; kind <12 jr. vrij).
Reserveren via ticketservice website of 06 149 22 638 (ma-wo-vr tussen 18-21 uur).
www.luthersbachensemble.nl.

Adres:
Nieuwstad 5
Postcode:
9251 LN
Plaats:
Burgum (Boek overnachting in Burgum)
Dagje uit in Burgum | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
Nog onbekend


Internetadres:
http://www.luthersbachensemble.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Luthers Bach Ensemble.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-11-30 10:06:30

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar