Christelijke Muziek & Concertagenda

NAVIDAD, Kerst met Spaanse peper! Arnhem, Gelderland


Naam:
NAVIDAD, Kerst met Spaanse peper!
Datum:
13 december 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

Cappella ad Fluvium serveert u een pittig kerstconcert met Spaanse muziek uit de 16de eeuw.
Centraal op het menu staan een tweetal ‘Ensaladas’, gelardeerd met een parodiemis. Daarnaast kunt u genieten van een paar heerlijke ‘Villancicos’.
We leggen u graag uit wat u consumeert: een Ensalada bevat een mengelmoes van stijlen, volksdeuntjes en kerkmuziek waarin op beeldende en humoristische wijze een verhaal wordt verteld. Een van de Ensaladas in dit concert heet La Bomba (Mateo Flecha ca. 1481 – ca. 1553) en gaat over de bemanning van een zinkend schip dat door de geboorte van Christus wordt gered.
De Misa de Bomba van Pedro Bermúdez (1558 – 1605) is een duidelijk voorbeeld van een parodiemis. Niet minder dan 27 fragmenten uit Flecha's La Bomba zijn er in geciteerd of verder uitgewerkt.
Villancicos tot slot zijn liederen met lichte, vaak geestige teksten die hun oorsprong vonden aan de adellijke hoven, waar men probeerde de zeer ritmische muziek van het Spaanse platteland na te bootsen (net zoals madrigalen bedoeld waren als nabootsing van herderszangen, maar eigenlijk heel geraffineerde muziekwerken waren). De liederen worden subtiel op smaak gebracht door de klanken van authentieke instrumenten van de vroege Spaanse renaissance, zoals luit, gamba en fluit.
Wij wensen u een verrukkelijk concert!

Adres:
Waalse kerk, Gasthuisstraat 1
Postcode:
6811 BS
Plaats:
Arnhem (Boek overnachting in Arnhem)
Dagje uit in Arnhem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 18,00


Internetadres:
http://www.adfluvium.nl
Email adres:
cappella apenstaartje adfluvium.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cappella ad Fluvium.
Telefoon:
0647234967


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-11-30 00:36:40

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar