Christelijke Muziek & Concertagenda

Kanako Inoue in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Kanako Inoue in Westerkerkmuziek
Datum:
22 november 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op zaterdag 22 november om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal een concert verzorgd door de Japanse pianiste Kanako Inoue m.m.v. Ad Verhage, eveneens op piano. Kanako maakte in 2013 als pianiste in de Westerkerk grote indruk als begeleidster van de cellist Allard Hartkamp. Deze keer speelt zij zelf de hoofdrol als soliste in meesterwerken uit de pianoliteratuur. Ze speelt een impromptu van Frans Schubert en de sonate ‘Pathetique’ van Ludwig van Beethoven. Samen met Ad Verhage klinken enkele Hongaarse dansen voor piano vierhandig van Johannes Brahms. Het programma sluit af met het indrukwekkende werk ‘Tombeau de Couperin’ van Maurice Ravel. Dit werk, dat uit 6 delen bestaat, is opgedragen aan 6 medesoldaten van de componist die omkwamen tijdens de eerste wereldoorlog.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Piano
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Kanako Inoue werd geboren in Tokai, Japan. Ze studeerde Piano in Tokyo aan de Toho high school of music en de Toho Gakuen college of music bij professor Fujiko Yamada. In 2006, direct na haar afstuderen, kwam ze naar Nederland voor een master bij Martyn van den Hoek aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na het behalen van haar master-diploma, begon ze ook Fortepiano te spelen. Ze studeerde bij Stanley Hoogland aan het Conservatorium van Amsterdam. Kanako won diverse prijzen en trad op als soliste bij diverse orkesten. Sinds 2009 heeft ze twee vaste duo’s, met Bernadeta Astari (sopraan) en met Martha Bijlsma (cello). Ze treed op als solist in kamermuziekverband, op moderne piano en fortepiano. In februari 2012 organiseerde ze haar eigen concertserie in museum Honig Breethuis in Zaandijk. Ze begeleidt ook strijkers en zangers. Iedere zomer werkt ze bij het Peter de Grote Festival in Groningen als strijkers-correpetitor.
De organist Ad Verhage studeerde schoolmuziek, orgel en protestante kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 1983 behaalde hij het diploma uitvoerend musicus orgel. Hij is docent muziek aan de Christelijke Hogeschool Ede, cantororganist van de Andrieskerk te Amerongen en organist van de Westerkerk te Veenendaal. De toegang is gratis, bij de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-11-16 20:12:57

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar