Christelijke Muziek & Concertagenda

Geestelijke liederen van Brahms, Reger, Wolf Baarn, Utrecht


Naam:
Geestelijke liederen van Brahms, Reger, Wolf
Datum:
20 januari 2007

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

Kille stormen, kale bomen, donkere dagen …in het winterprogramma van Vocaal ensemble Trajecti Voces staat de vergankelijkheid centraal. En wie kunnen die vergankelijkheid beter verklanken dan de grote componisten van de laatromantiek?

U hoort ensemble Trajecti Voces met:

Acht Geistliche Gesänge van Max Reger (volgens beroemde tijdgenoten ‘De laatste reus in de muziek’), waarin hij niet alleen elementen van de romantische koorzang verwerkt, maar ook oudere technieken.

De Sechs geistliche lieder van Hugo Wolf. De teksten komen niet, zoals men zou vermoeden, uit de bijbel. Het zijn persoonlijke ervaringen van de dichter Joseph von Eichendorff, die Wolf op een nogal eigenwijze manier heeft getoonzet. We horen invloeden van Richard Wagner, maar eigen aan Wolf is dat hij vaak alle regels van de klassieke compositieleer schendt.

De Fünf Gesänge van Brahms passen ook goed in dit programma: melancholie, prachtig verklankt zoals wij dat van Brahms gewend zijn. Hij gebruikte teksten van bekende dichters als Rückert en Kalbeck.

Ronduit spectaculair is het maar liefst zestien-stemmige Ich bin der Welt abhanden gekommen, Mahlers meest intense lied voor stem en orkest. Trajecti zingt dit monumentale werk in een koorbewerking uit 1982. Daarnaast zingen wij Die zwei blauen Augen uit Mahler’s cyclus Lieder eines fahrenden Gesellen.


Adres:
Witte kerkje, Kampstraat
Plaats:
Baarn (Boek overnachting in Baarn)
Dagje uit in Baarn | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
overpeinzing voor de donkere dagen

Uitvoerenden:
Vocaal Ensemble Trajecti Voces

Entreeprijs:
€ 9,50


Internetadres:
http://www.trajectivoces.net
Meer concerten:
Alle concerten van Trajecti Voces.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2007-01-22 20:08:19

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar