Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Minnem Veldman Harlingen, Friesland


Naam:
Orgelconcert Minnem Veldman
Datum:
15 november 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:00u
Omschrijving:

Afwisselend en avondvullend orgelconcert
Minne Veldman in concert in Harlingen

HARLINGEN – Op zaterdag 15 november 2014 geeft Minne Veldman uit Urk een orgelconcert in de Grote Kerk te Harlingen. Op het vermaarde Hinsz-orgel (1776) speelt hij vanaf 19.30 uur een afwisselend en avondvullend programma, voorzien van een mondelinge toelichting en een groot videoscherm waarop bezoekers de organist kunnen zien spelen.

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Hij is een veelgevraagd concertorganist. Jaarlijks geeft hij zo’n 45 orgelconcerten in alle delen van Nederland. Van zijn orgelspel verschenen al negen solo-CD’s, waarvan de eerste (inmiddels uitverkocht) twaalf jaar geleden werd opgenomen in de Grote Kerk te Harlingen. Veldman is een veelzijdig organist met een groot en breed repertoire. Hij speelt graag koraalmuziek van bijvoorbeeld Zwart en Asma en programmeert tegelijkertijd orgelliteratuur uit veel verschillende stijlen. Zo nam hij een Bach-CD op in Vollenhove, maar speelt hij ook vaak Franse Romantiek. En ook een luchtig stukje vrolijkheid ontbreekt vaak niet. Naast een paar honderd video-opnamen zijn ook al zijn concertprogramma’s op internet te vinden.

In Harlingen begint de organist met een psalmbewerking van Harry Hamer. Vervolgens speelt hij werken van Bach (triosonate), Krebs (een vrolijke fuga) en Mendelssohn (o.a. een orgelbewerking van de wervelende Saltarello uit de Italiaanse Symfonie voor orkest), om het eerste deel van de avond te besluiten met een liedbewerking van Feike Asma.

Na de pauze (met koffie, gezellige ontmoeting en een uitgebreide muziektafel) vermeldt het programma werken uit de Franse Romantiek: Widor, Guilmant en Vierne. Veldman besluit zijn concert met twee eigen werken, gevolgd door samenzang.

Op de website www.orgelconcertenminneveldman.nl staat alle informatie over dit concert overzichtelijk op een rij: het programma, informatie over het orgel, bereikbaarheid en parkeren, foto’s en video’s van Minne Veldman op het Harlinger Hinsz-orgel. Ook biedt deze site de mogelijkheid om met korting te reserveren.
Bij reserveren 10,00 www.orgelconcertenminneveldman.nl

Adres:
Kerkpad 3
Postcode:
8861es
Plaats:
Harlingen (Boek overnachting in Harlingen)
Dagje uit in Harlingen | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Nee

Internetadres:
http://www.grotekerkharlingen.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Minne Veldman.

Kaarten:
met korting www.orgelconcertenminneveldman.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-11-07 22:31:09

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.