Christelijke Muziek & Concertagenda

Koorconcert in Doopsgezinde kerk Middelburg Middelburg, Zeeland


Naam:
Koorconcert in Doopsgezinde kerk Middelburg
Datum:
16 november 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:30u
Omschrijving:

Op zondag 16 november 2014 geeft Zangroep Noord Beveland onder leiding van Nico Vlaming een concert in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Medewerking wordt verleend door Celine Daling en Corella Nijsse, cello en Bert Geleijnse,orgel. De organisatie is in handen van Kerk biedt Podium.
Zanggroep Noord-Beveland is een klein koor van 18 zangers dat als thuisbasis de St.Nicolaaskerk van Kortgene heeft. In de loop der jaren heeft het koor zich onder leiding van dirigent en oprichter Nico Vlaming ontwikkeld tot een vocaal ensemble dat kwaliteit koppelt aan muzikale zeggingskracht.
Nico Vlaming heeft tijdens zijn periode als predikant in Kortgene (2001-2012) veel betekend voor de ontwikkeling van de liturgie op Noord-Beveland en daarbuiten. Hij was (mede)auteur van diverse publicaties op het terrein van liturgie en kerkmuziek en werkte ook mee aan het nieuwe Liedboek van de kerken.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat er de nodige religieuze koormuziek op het programma staat, zoals twee psalmen van Sweelinck, kantieken en een motet van Willem Vogel en Kees van Eersel en een anthem van Purcell.
Naast koormuziek uit de 16e eeuw van Orlando di Lasso en Mundy zal meer hedendaagse muziek van Adriaan C. Schuurman en James E.Moore te beluisteren zijn. De koorzang wordt afgewisseld met instrumentale intermezzi van de cellisten Celine Daling en Corella Nijsse en organist Bert Geleijnse.
Het concert begint om 15 uur en de toegang is vrij. Bij de uitgang is een collecte ter dekking van de kosten. Het volledige programma van het concert is te vinden op www.kerkbiedtpodium.nl

Adres:
Lange Noordstraat 62
Postcode:
4331 CE
Plaats:
Middelburg (Boek overnachting in Middelburg)
Dagje uit in Middelburg | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee

Internetadres:
http://www.kerkbiedtpodium.nl
Email adres:
kerkbiedtpodium apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Zanggroep Noord Beveland o.l.v.Nico Vlaming.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-11-06 23:51:29

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.