Christelijke Muziek & Concertagenda

Bruch - Beethovenconcert Roermond, Limburg


Naam:
Bruch - Beethovenconcert
Datum:
27 januari 2007

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.00u
Omschrijving:

De Neue Philharmonie Westfalen kwam in 1996 tot stand uit een fusie van het Westfalisches Sinfonieorchester Recklinghausen en het Philharmonisches Orchester Gelsenkirchen. De Neue Philharmonie verzorgt jaarlijks een cyclus van negen symfonie- en bijzondere themaconcerten in de regio Westfalen. De laatset zijn met name gericht om de jeugd kennis te laten maken met klassieke muziek. Verder treedt het orkest in heel Europa op en nam het onlangs deel aan een festival in Peking. Het orkest heeft talloze CD-opnamen op haar naam staan met onder meer werk van Brahms en Bruch. Van de laatste componist zal het Concert voor viool en orkest in d-moll, opus.44 in Roermond ten gehore worden gebracht.

Soliste is Ursula Schoch, sinds 2000 eerste violiste van het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam. Tijdens haar studies nam zij tegelijkertijd kamermuzieklessen bij het Alban Berg strijkkwartet. In 1987 behaalde ze hmet haar trio de eerste prijs bij het nationaal jeugdmuziekconcours in Duitsland. In 1990 herhaalde ze deze prestatie en in 1992 won ze de eerste prijs van het Deutsche Musikwettbewerb. Van 1998 tot 2000 was ze lid van de Berliner Philharmoniker.

Het orkest staat in Roermond onder leiding van de van oorsprong Limburgse dirigent Theo Wolters. Naast Bruch zal het concert ook bestaan uit de ouverture Leonore III C-dur, opus.72 en de symfonie VI, F-dur, opus.68, de zogenaamde 'Pastorale' van Beethoven.





Adres:
Kathedraal Markt
Postcode:
6041 E
Plaats:
Roermond (Boek overnachting in Roermond)
Dagje uit in Roermond | Activiteiten Limburg

Provincie:
Limburg

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
symfonie orkest

Uitvoerenden:
Neue Philharmonie Westfalen
o.l.v. Theo Wolters
soliste. Ursula Schoch, viool

Entreeprijs volwassenen:
€ 20,00
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Onbekend
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.kathedraal-roermond.nl
Email adres:
c.j.n.versteden apenstaartje hccnet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Scala.
Telefoon:
0475 407180

Kaarten:
verkrijgbaar bij het VVV-kantoor te Roermond, tel.: 0900 – 2025588 of bij de kassa van het theaterhotel De Oranjerie, tel.: 0475 – 391491.

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2007-01-22 20:08:19

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar