Christelijke Muziek & Concertagenda

Mozarts Requiem voor alle zielen Beusichem, Gelderland


Naam:
Mozarts Requiem voor alle zielen
Datum:
1 november 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Zaterdag 1 november klinkt Mozarts beroemde Requiem in de oude dorpskerk op de Markt van Beusichem. Het gerenommeerde Utrechtse vocale ensemble Trajecti Voces onder leiding van dirigent Dirkjan Horringa zingt dit meesterwerk op een betekenisvolle dag: Allerzielen. De ROOS van Culemborg levert tussendoor troostende gedichten van de grootsten van de literatuur (Auden, Donne, Rilke, Pessoa, Gerhardt, Bishop enz. in vertaling). Deze samenwerking van Trajecti Voces en ROOS is een fascinerend experiment: muziek en gedichten rond de dood en leven, veelkleurig en fascinerend.
Muziek en gedichten kunnen een sfeer scheppen waarin herinneringen de ruimte krijgen. De laatste jaren is er veel aandacht voor Allerzielen. Het grote thema van dood en leven komt aan de orde in beeldende kunst, concerten en gedichten. Trajecti Voces en de ROOS willen natuurlijk laten horen hoe mooi de muziek en gedichten klinken, maar betreden ook het terrein daarachter: de emoties van verlies en dankbaarheid, rouw en vreugde. Dat daar behoefte aan is blijkt elk jaar weer en u bent van harte welkom.
Voor dit concert werkt Trajecti Voces samen met Wouter van Belle, organist van de Utrechtse kathedraal; zangers uit eigen gelederen zingen de solopartijen.
De R00S van Culemborg is een nieuwe verschijning in het toch al niet saaie culturele leven van de stad. Op onverwachte plekken laat ze zich zien of horen met gedichten. Een lege winkel in de binnenstad is dan al vlug voorzien van een rij gedichten rond een thema vaak op vaak prachtige kunstzinnige posters. Een leeg appartement gaat sneller weg met Nijhoff, Boksma en Tjitske Jansen op de ramen. Op 19 oktober a.s. presenteert de ROOS een gedichten¬wandeling door de binnenstad aan de hand van Franciscus. Rene van Loenen (zijn bundel Pleisterplaatsen verscheen onlangs) vond op de vierkante centimeter van het centrum de zeven elementen van het Zonnelied (zon, maan, aarde, wind, vuur, water en dood) poëtisch terug. Met wandelkaart, schilderijen van Jeltje Hoogenkamp en foto’s van Henri Veldhuis en wandeling met niveau. Raadslieden bekennen hun dichterlijke voorkeur. Hartstochtelijke liefdesgedichten achter fraai versierde ramen nodigen uit tot therapeutische en lustopwekkende wandelingen voor (ex)geliefden in het Valentijnsweeekend, seizoens¬gedichten op enorm formaat op de markt. Plannen genoeg. Mozarts Requiem voor alle zielen is een voorbeeld van samenwerking waar de ROOS naar uitkijkt.

Adres:
Markt 14, Beusichem
Postcode:
4112JS
Plaats:
Beusichem (Boek overnachting in Beusichem)
Dagje uit in Beusichem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Speciale dienst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.trajectivoces.net
Email adres:
dirkjan apenstaartje pellegrina.net
Meer concerten:
Alle concerten van Trajecti Voces.
Telefoon:
31619224758

Kaarten:
www.trajectivoces.net

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-10-10 17:12:17

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar