Christelijke Muziek & Concertagenda

Baroque Bicolore - vroegbarok uit Italië Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Baroque Bicolore - vroegbarok uit Italië
Datum:
26 oktober 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:15u - 16:15u

Omschrijving:

Rotterdam-Kralingen – De stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’ heeft vernieuwing hoog in het vaandel staan. Daarom biedt zij opkomende musici jaarlijks een podium aan in de Sint- Lambertuskerk. Op zondag 26 oktober om 15.15 uur bijt Baroque Bicolore het spits af. Dit duo, bestaande uit Sonja Gruys en Laura Hölzenspies, brengt met klavecimbel en zang afgewisseld met blokfluit een verrassend programma. De toegang tot dit concert is gratis, maar ter ondersteuning is een vrije gift na afloop zeer welkom!

Baroque Bicolore

Sonja en Laura hebben elkaar leren kennen in hun studietijd aan het Utrechts Conservatorium. Daaruit is Baroque Bicolore ontstaan, waarmee zij zich toeleggen op barokmuziek en de historische uitvoeringspraktijk. De naam Baroque Bicolore komt voort uit de verschillende klankkleuren die beide musici inbrengen: zang, verscheidene blokfluiten en klavecimbel. De combinatie van deze instrumenten leent zich voor meerkleurige barokprogramma’s. Met werken van beroemde componisten als Schütz, Monteverdi en Palestrina, in combinatie met stukken van minder bekenden is voor dit concert een gevarieerd programma samengesteld.

Waar en wanneer?

Het concert van zondag 26 oktober begint om 15.15 uur. De Sint-Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 14.45 uur. Parkeren rondom de kerk is beperkt mogelijk. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Arboretum Trompenburg’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 10 minuten lopen van de kerk verwijderd.
Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) - metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook lambertuskerk-rotterdam.nl

Adres:
Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3, Rotterdam-Kralingen
Postcode:
3312 XK
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.lambertuskerk-rotterdam.nl
Email adres:
cinthadevreede apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Venster op muziek in de Lambertus.
Telefoon:
06-27536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-10-09 12:15:30

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar