Christelijke Muziek & Concertagenda

Bach aan het woord Goes, Zeeland


Naam:
Bach aan het woord
Datum:
17 oktober 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.30u - u
http://www.youtube.com/watch?v=jn6c2PNzsjk
Omschrijving:

Na het succes dat Kamerkoor Ars Musica in 2013 boekte met het meerjarenconcept BACH AAN HET WOORD, wordt deze lijn voortgezet in deze concerten. Centraal in dit concept staat het hoorbaar maken van muzikale en tekstuele lijnen vanuit de kerkmuziek van Bach richting muziek uit andere tijden. Zo past de geheel nieuwe compositie ‘Vater Unser’ van Dirk Zwart geheel in het totaalprogramma dat is gemaakt vanuit Bachs motet BWV 226: ‘Der Geist hilft unsrer Schwachheit auf’. Het is beslist de moeite waard om het oorspronkelijke motet naast dit nieuwe werk te komen beluisteren. Verder zullen de muzikale en tekstuele lijnen in de werken van Brahms (‘Es ist das Heil uns kommen her’) en Schütz (‘Die mit Tränen säen’) worden getoond. Een avond waarop heden en verleden elkaar treffen en leiden tot een ongekend muzikale belevenis!

Zingt u graag en bent u fan van Bach? Kom dan naar de meezing-workshop Bachkoralen. Samen met de professionele zangers van Kamerkoor Ars Musica en onder de inspirerende leiding van Patrick van der Linden studeert u twee Bachkoralen in. Ook zal er aandacht worden besteed aan achtergrondinformatie over het zingen van Bach’s meesterlijke koralen en krijgt u, zo nodig, tips van de zangers over het juiste stemgebruik.

Na de meezing-workshop Bachkoralen kunt u direct genieten van het prachtige concert van Kamerkoor Ars Musica met als centraal motet BWV 226 ‘Der Geist hilft unsrer Schwachheit auf’. Een programma met Bach en componisten die geïnspireerd werden door Bach en zijn muziek.

In BACH AAN HET WOORD vormen de geestelijke werken van Bach de spil van het programma. Vanuit het thema van het motet ‘Der Geist hilft unser Schwachheit auf’ worden parallellen getrokken naar composities van Schütz, Wesley, Mendelssohn, Brahms, Cornelius, en Rheinberger. Tevens is er speciaal voor dit programma een opdrachtcompositie geschreven door Dirk Zwart, winnaar van de Te Deum Laudamus-prijs.

Adres:
Krommemeet 4
Postcode:
4464 AA
Plaats:
Goes (Boek overnachting in Goes)
Dagje uit in Goes | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor

Uitvoerenden:
Kamerkoor Ars Musica onder leiding van Patrick van der Linden

Entreeprijs volwassenen:
€ 27,50
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.kamerkoorarsmusica.nl
Email adres:
info apenstaartje stichtingarsmusica.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Ars Musica.

Kaarten:
http://www.klassiekemuziek.nl/e/7719/bach-aan-het-woord-meezingkoralen-met-ars-musica-goes

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-09-18 21:59:07

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.