Christelijke Muziek & Concertagenda

Verbonden met Hindemith: Krystian Skoszowski uit Hanau, Dtl. Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Verbonden met Hindemith: Krystian Skoszowski uit Hanau, Dtl.
Datum:
23 september 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:00u
Omschrijving:

Op dinsdag 23 september om 20.00 uur geeft wederom een Duitse organist een concert in de Sint Lambertuskerk. Krystian Skoszowski uit Hanau, de plaats waar ook de bekende componist Paul Hindemith opgroeide, laat van hem een bijzondere orgelsonate horen. Dit omlijst hij met werken van Händel, Liszt, Bach en Bossi. De toegang is vrij met na afloop een collecte ter ondersteuning van de organiserende stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’.

Skozswoski: organist, cantor, componist
Krystian Skoszowski, geboren en woonachtig in Hanau, is werkzaam als cantor/organist van de St. Elisabethkerk aldaar. Hij geeft les aan het conservatorium in Berlijn en Keulen alsmede aan het instituut voor kerkmuziek in Mainz. Hij componeert orgel- en kamermuziek en is artistiek leider van de Armsheimer Orgelsommer (Rheinhessen). Naast orgelmuziek houdt hij zich intensief bezig met de uitvoeringspraktijk van het Gregoriaans. Daarnaast onderhoudt hij een uitvoerige orgelconcert-praktijk in en buiten Duitsland.

Verbonden met Hindemith
Paul Hindemith, in 1895 ook geboren in Hanau en daar opgegroeid, is één van de belangrijkste componisten uit de 20e eeuw. Krystian Skoszowski voelt zich als musicus en plaatsgenoot verbonden met hem en heeft zich verder in deze componist verdiept. Hindemith heeft vele werken geschreven, waaronder drie orgelsonates. Het verrassende van deze composities is, dat deze niet gebonden zijn aan een bepaald type orgel, maar in wezen op ieder orgel gespeeld kan worden, waardoor het ook op het romantische Maarschalkerweerdorgel van de Lambertuskerk tot zijn recht komt. Rondom het stuk van Hindemith heeft Skoszowski werken uitgezocht, die zowel uit de barok als romantiek voortgekomen zijn. Twee daarvan zijn eigen transcripties, namelijk de Aria con Variazone van Händel en het Salve Polania uit de "Legende des hl. Stanislaus" (1884) van Liszt. Ook speelt hij stukken van Bach en Bossi, waardoor het een gevarieerd programma is.

Adres:
Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3, Rotterdam-Kralingen
Postcode:
3016 VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.lambertuskerk-rotterdam.nl
Email adres:
cinthadevreede apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Venster op muziek in de Lambertus.
Telefoon:
06-27536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-09-05 17:30:30

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar