Christelijke Muziek & Concertagenda

Zomeravondmuziek in de Bavo: Russische sferen Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Zomeravondmuziek in de Bavo: Russische sferen
Datum:
14 september 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
Omschrijving:

Op zondagavond 14 september wordt in de reeks ‘Zomeravondmuziek in de Bavo’ om 19:00 uur een concert uitgevoerd met Russische muziek voor de vespers. Het concert wordt uitgevoed door het Residentie Kamerkoor onderleiding van Jos Vermunt. Uitgevoerd worden werken van onder meer Rachmaninov, Strawinsky en Schnittke.

Het Residentie Kamerkoor heeft in de loop der jaren een belangrijke plaats in het Haagse muziekleven veroverd. Allereerst dankzij de maandelijkse Bachcantates in de Haagse Kloosterkerk, waaraan het koor al meer dan 30 jaar meewerkt, maar ook door de kwalitatief hoogstaande concerten van bekende en minder bekende componisten. Grote orkestwerken worden afgewisseld met verrassende a capellawerken; daarbij werkt het koor altijd samen met professionele solisten en begeleiding. Het Residentie Kamerkoor, opgericht in 1977, staat sinds 1994 onder leiding van Jos Vermunt en is uitgegroeid tot een van de beste amateurkoren van Nederland.

Wie het overzicht van uitvoeringen van de afgelopen jaren erop naslaat, krijgt een aardig beeld van wat het Residentie Kamerkoor te bieden heeft. Vele uitvoeringen in Den Haag - van de Bachcantates op de ‘vaste plaats' in de Kloosterkerk tot Rossini's Petite Messe Solennelle op het drijvende podium in de Hofvijver, tijdens het Festival Classique 2007 - maar ook elders in het land, zoals tijdens de doopdienst van gravin Leonore in de kapel van Paleis het Loo, in 2006, en het slotconcert van het Holland Festival 2005 in de Oude Kerk te Amsterdam, toen het koor meezong in het acht uur durende muziekstuk The Veil of the Temple van John Tavener.

Het Residentie Kamerkoor telt circa 25 leden met geschoolde stemmen. Kwaliteit en enthousiasme zijn leidend voor deze zangers. Onder de inspirerende en kundige leiding van Jos Vermunt wordt ieder concert tot een unieke belevenis voor koor en publiek.

Zondagavond 14 september 19:00 uur, Russische muziek voor vespers, uitgevoerd door het Residentie Kamerkoor onder leiding van Jos Vermunt. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage).

Adres:
Grote of St. Bavokerk
Postcode:
2011 RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
The Syndics Chapel & The Syndics Cornetts and Sackbutts & The Sydics Consort o.l.v. Henk van Benthem.

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-08-23 10:39:15

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar