Christelijke Muziek & Concertagenda

Waterlands Orgelfestijn 2014 Purmerend, Noord-Holland


Naam:
Waterlands Orgelfestijn 2014
Datum:
6 augustus 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Het ‘Waterlands Orgelfestijn’ is een jaarlijks terugkerend evenement van de Stichting Orgelkring Waterland. Met vier woensdagavondconcerten op historische orgels wil de stichting, al weer gedurende 40 jaar, de orgelcultuur in de regio Waterland onder de aandacht van een zo groot mogelijk publiek brengen.

Het tweede concert op 6 augustus is in de Nicolaaskerk (Koepelkerk) van Purmerend. Organiste Gerrie Meijers laat ons muziek horen van J.S. Bach en Buxtehude. Muziek die voortreffelijk klinkt op het Garrels-orgel. Het concert begint om 20.00 uur.

Gerrie Meijers, organist en pianist, studeerde met onderscheiding af als Uitvoerend Musicus. Op de internationale orgelconcoursen van Toulouse en Nijmegen won ze prijzen en van de Société Academique “Arts-Sciences-Lettres” ontving zij de zilveren medaille vanwege haar verdiensten voor de Franse muziek.

Ze concerteert in binnen- en buitenland en is zeer actief als begeleidster met een duidelijke voorkeur voor het vocale genre in de breedste zin van het woord. Zij is organiste van de Remonstrantse Kerk te Haarlem en pianiste van een groot aantal koren. Gerrie Meijers maakte diverse radio- en cd-opnamen waaronder de Goldberg-Variationen van Bach op orgel en de Symphonie-Passion van Duprè in de OLV-kathedraal van Antwerpen.

De volgende concerten van de reeks zijn; 13 augustus, Oosthuizen, Grote Kerk, Stef Tuimstra; 20 augustus, Monnickendam, Grote Kerk, Henk Verhoef.

Alle concerten beginnen om 20.00 uur. Toegang: volwassenen 8,00 euro, 65+ 7,00 euro, donateurs 6,00 euro en kinderen (onder begeleiding) tot 12 jaar gratis. Meer informatie op www.orgelkringwaterland.nl

Adres:
Kaasmarkt 15
Postcode:
1441 BG
Plaats:
Purmerend (Boek overnachting in Purmerend)
Dagje uit in Purmerend | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs:
€ 8,00


Internetadres:
http://www.orgelkringwaterland.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Gerrie Meijers.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-07-18 13:06:50

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar