Christelijke Muziek & Concertagenda

Waterlands Orgelfestijn 2014 Edam, Noord-Holland


Naam:
Waterlands Orgelfestijn 2014
Datum:
23 juli 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Het ‘Waterlands Orgelfestijn’ is een jaarlijks terugkerend evenement van de Stichting Orgelkring Waterland. Met vier woensdagavondconcerten op historische orgels wil de stichting de orgelcultuur in de regio Waterland onder de aandacht van een zo groot mogelijk publiek brengen.
De Stichting Orgelkring Waterland bestaat dit jaar 40 jaar, reden om de donateurs te bedanken tijdens het openingsconcert.

Het openingsconcert op 23 juli is in de Grote Kerk van Edam. Organist Willem Poot neemt ons mee op een muzikale reis door Europa. Onderweg maken we kennis met componisten als Sweelinck, Buxtehude, Telemann, Cabanilles en van den Kerckhoven. Muziek die prachtig klinkt op het Smit orgel van de Grote Kerk van Edam. Het concert begint om 20.00 uur.

Poot (1950) studeerde orgel bij Albert de Klerk aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Tevens studeerde hij Theorie der muziek. Aan diverse conservatoria was hij jarenlang verbonden als docent Algemene Theoretische Vakken en Muziekgeschiedenis. In Frankrijk gaf hij meerdere malen interpretatiecursussen Nederlandse en Noordduitse orgelmuziek. Hij geeft orgelconcerten in binnen- en buitenland en maakte diverse radio-, plaat-en CD-opnamen. Hij geeft lezingen en werkt regelmatig als publicist, arrangeur, muziekuitgever en als muziekregisseur / producer van CD-opnamen. Daarnaast doet hij onderzoek in bibliotheekarchieven. Veel onbekende orgelmuziek die hij daar heeft gevonden heeft hij inmiddels uitgegeven, of zal in de komende tijd door hem gepubliceerd worden.

De overige concerten van de reeks zijn; 6 augustus, Purmerend, Nicolaaskerk (koepelkerk), Gerrie Meijers; 13 augustus, Oosthuizen, Grote Kerk, Stef Tuimstra; 20 augustus, Monnickendam, Grote Kerk, Henk Verhoef.
Alle concerten beginnen om 20.00 uur. Toegang: volwassenen 8,00 euro, 65+ 7,00 euro, donateurs 6,00 euro en kinderen (onder begeleiding) tot 12 jaar gratis.

Adres:
Grote Kerkstraat 59
Postcode:
1135 BC
Plaats:
Edam (Boek overnachting in Edam)
Dagje uit in Edam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs:
€ 8,00


Internetadres:
http://www.orgelkringwaterland.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Willem Poot.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-07-18 13:02:45

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar