Christelijke Muziek & Concertagenda

Zeerijp - bakermat van Europese Orgelkunst Zeerijp, Groningen


Naam:
Zeerijp - bakermat van Europese Orgelkunst
Datum:
3 augustus 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16u - 17u
Omschrijving:

Op zondag 3 augustus 2014 om 16.00 uur concerteert Mónika Kecskés uit Budapest op het Faberorgel. Ze is afgestudeerd aan de Academy of Music in Budapest voor Orgel, Kerkmuziek, Clavecimbel en Muziektheorie en verwierf hiervoor de titel 'Master of Music' met onderscheiding. Zij vervolgde haar studie aan de Royal Academy of Music in Londen en aan de University of Music in Wenen.
Als organist en cantrix is zij verbonden aan de Franciscanen Kerk in Budapest. Als docent is Mónika als Lector en Adjunct Professor verbonden aan verschillende universiteiten in Budapest. Zij was o.a. finalist tijdens het prestigieuse International J.P. Sweelinck Organcompetition in Amsterdam in 2012. Sinds 2014 speelt zij samen met Henk de Vries concerten door heel Europa als International Organduo Briosamente.
Het programma is een boeiende bloemlezing van Europese orgelmuziek uit de 17de eeuw. Ze speelt werken van Sweelinck, Scheidemann, Scheidt, Tomkins en Carlston, Frescobaldi en Kerll. Ook worden twee 4-handige werken gespeeld. Henk de Vries verleent daarbij medewerking op een bijzonder Regaal naar 16de- en 17de eeuwse voorbeelden, dat door Willem Hoevers uit Zuidbroek is gebouwd. Het belooft een boeiende zondagmiddag te worden in Zeerijp!

Adres:
Borgweg 11
Postcode:
9914 PG
Plaats:
Zeerijp (Boek overnachting in Zeerijp)
Dagje uit in Zeerijp | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
kerkconcert

Uitvoerenden:
Mónika Kecskés

Entreeprijs volwassenen:
€ 9,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.jacobuskerkzeerijp.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Mónika Kecskés.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-07-10 19:55:51

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar