Christelijke Muziek & Concertagenda

Europese 17de eeuwse orgelmuziek in Zeerijp Zeerijp, Groningen


Naam:
Europese 17de eeuwse orgelmuziek in Zeerijp
Datum:
20 juli 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16u - 17u
Omschrijving:

Op zondagmiddag 20 juli 2014 om 16.00 uur zal Matthias Havinga uit Amsterdam het tweede concert verzorgen in de serie zomerconcerten van de Jacubuskerk te Zeerijp, de prachtige rode Groninger dorpskathedraal met het beroemde en zo karakteristieke orgel van Theodorus Faber (1651). Havinga geldt als een van de meest talentvolle Nederlandse organisten van de jongere generatie. Hij studeerde cum laude af bij zijn orgelstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen. Hij studeerde in Amsterdam ook piano (bij Marcel Baudet) en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag kerkmuziek bij Jos van der Kooy en Theo Goedhardt. Hij won diverse prijzen op verschillende concoursen en concerteert in ettelijke Europese landen en de VS. Zijn tot nu toe twee CD’s worden door pers en publiek zeer lovend beoordeeld. Matthias is ook een veelgevraagd begeleider bij koren en orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en beroemde koren zoals het Collegium Vocale Gent, Nederlands Kamerkoor en Groot Omroepkoor. Met blokfluitiste Hester Groenleer vormt hij een vast duo. Ook in moderne muziek is Havinga goed thuis. Matthias Havinga is organist-titulaire van het grote Bätz-orgel (1830) in de Ronde Lutherse Kerk en als dirigent-organist verbonden aan de Lutherse Augustanakerk, beide te Amsterdam.
Zijn derde CD heeft hij onlangs in Zeerijp opgenomen (Brillant Classics). Deze zal eind dit jaar verschijnen. Op zijn concert in Zeerijp geeft hij alvast een voorproefje van dit CD-programma met werken van Jan Pietersz Sweelinck, Cornelis Schuyt, Gerardus Havinga, Matthias Weckmann, Heinrich Scheidemann, Franceso Correa de Arouxo en Jean-Philippe Rameau.

Adres:
Borgweg 11
Postcode:
9914 PG
Plaats:
Zeerijp (Boek overnachting in Zeerijp)
Dagje uit in Zeerijp | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
kerkconcert

Uitvoerenden:
Matthias Havinga

Entreeprijs volwassenen:
€ 9,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.jacobuskerkzeerijp.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Matthias Havinga.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-07-10 19:52:58

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar