Christelijke Muziek & Concertagenda

Wandelconcert Rotterdam-Kralingen Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Wandelconcert Rotterdam-Kralingen
Datum:
11 juli 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u

Omschrijving:

Op vrijdag 11 juli vindt het vijfde wandelconcert plaats van hoek naar hoek in de Hoflaan in Rotterdam-Kralingen. Voor het eerst heeft het concert een thema: hartstocht! Het begint om 20.00 uur in de neo-gotische Sint Lambertuskerk met haar rijke akoestiek. Organist Eric Koevoets bespeelt daar het romantische Maarschalkerweerdorgel. Na een wandeling door de lommerrijke Hoflaan zet organist Wouter van der Wilt het concert voort in de neo-klassieke Hoflaankerk. Hij neemt de bezoeker mee naar de tijd van de barok op het Van Vulpenorgel. Het is dus de kans om op één avond in twee heel verschillende werelden te vertoeven. De toegang is vrij met na afloop een collecte.

Hartstocht
De specifieke klank van het Maarschalkerweerdorgel in de Lambertuskerk heeft Eric Koevoets ertoe gebracht om het beroemde Vorspiel und Liebestod uit de opera ‘Tristan und Isolde’ van Richard Wagner om te zetten voor orgel. Niet ieder orkestwerk leent zich hiervoor, maar dit stuk met haar diepe klanken en doorgaande lijnen is hiervoor bij uitstek geschikt. De hartstocht is onontkoombaar voor de luisteraar.
Dat het orgel hartstochtelijk kan klinken hebben overigens al vele componisten bewezen. Een voorbeeld daarvan is het ontroerende en zeer bekende stuk ‘Prélude, Fugue und Variation’ van César Franck, dat Eric Koevoets speelt. Maar ook de Fantasie in f-moll van Mozart, dat Wouter van der Wilt speelt in de Hoflaankerk, toont dit aan. De andere orgelwerken van Pallesco, Vierne, vader en zoon Bach, Buxtehude en Böhm onderstrepen dit gevoel.

Waar en wanneer?
Het concert op vrijdag 11 juli begint om 20.00 uur. De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur. Parkeren rondom de kerk is zeer beperkt mogelijk. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Arboretum Trompenburg’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 10 minuten lopen van de kerk verwijderd.
Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) - metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook lambertus-rotterdam.nl en rotterdamorgelstad.nl. , youtube.com

Adres:
Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3, Rotterdam
Postcode:
3016 VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)

Uitvoerenden:
Eric Koevoets, orgel
Wouter van der Wilt, orgel

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.lambertuskerk-rotterdam.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Venster op muziek in de Lambertus.
Telefoon:
06-27536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-06-29 12:15:46

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.