Christelijke Muziek & Concertagenda

Barok en rococo in 't Zandt Zand, Groningen


Naam:
Barok en rococo in 't Zandt
Datum:
22 juni 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Onbekend maakt onbemind. Dat geldt ook voor het prachtige Huisz-orgel uit 1662 in de al even fraaie middeleeuwse Mariakerk van ’t Zandt, dat in 1791 is verbouwd door Snitger & Freytag. In die toestand is het orgel in 1990 gerestaureerd. Het orgel heeft een heel karakteristiek eigen geluid met een uitbundige en ‘kruidige’ oude klank. Daarom organiseert de Stichting Kerkconcerten Jacobuskerk Zeerijp en de Hervormde Gemeente Maarland in de zomerconcertserie jaarlijks één concert op dit unieke instrument zodat het toch nog gehoord kan worden.
Op zondag 22 juni a.s. om 16.00 uur zal Leonore Lub uit Noordbroek dit jaar het concert verzorgen. Zij is een bekende concertorganist en pianist, concerteert geregeld in binnen- en buitenland, remplaceert regelmatig bij het NNO, is docent orgel en piano aan o.a. de Stedelijke Muziekschool in Groningen en ook organist van het fraaie Schnitger-Hinsz-Freytagorgel in Noordbroek. Zij heeft een aantal fraaie cd’s gemaakt die door de vakpers lovend beoordeeld worden. Zij speelt 17de – en 18de eeuwse composities van Johann Steffens, Anthoni nan Noordt, Dieterich Buxtehude, Georg Böhm, C.Ph. E. Bach (wiens 300-jarige geboortejaar dit jaar herdacht wordt. Ook bijzonder is dat zij muziek speelt van Jacob Wilhelm Lustig, organist van de Groningse Martinikerk in de 18de eeuw en keurmeester van het orgel te ’t Zandt na de ombouw in 1791. Na afloop is gelegenheid tot napraten in het koor van de kerk onder het genot van gratis koffie. Deze ontdekkingsreis met instrument en muziek belooft een boeiende middag te worden!

Adres:
Hoofdstraat 58
Postcode:
9915 PE
Plaats:
Zand (Boek overnachting in Zand)
Dagje uit in Zand | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Barok en Rococo in 't Zandt

Uitvoerenden:
Leonore Lub

Entreeprijs volwassenen:
€ 9,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.jacobuskerkzeerijp.nl
Email adres:
leny_lemmink apenstaartje hotmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Leonore Lub.
Telefoon:
0596-572486


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-06-12 16:44:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar