Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgel&...kloosterzang Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Orgel&...kloosterzang
Datum:
24 juni 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
Omschrijving:

Op dinsdag 24 juni a.s. geeft organist Aart de Kort van de R.K. Kathedraal te Rotterdam een concert met hemelse klanken. De Kort improviseert op een aantal gregoriaanse gezangen, uitgevoerd door Vrouwenkoor La Confiance o.l.v. Eric Koevoets. Het concert maakt deel uit van de serie ‘Orgel &…’, georganiseerd door Rotterdam Orgelstad in samenwerking met Venster op muziek in de Lambertus. De toegang is vrij met na afloop een collecte.

Kloosterzang
Gregoriaans is de oudst bekende genoteerde muziek, die al eeuwenlang in de kloosters door zowel mannen als vrouwen wordt gezongen. Vrouwenkoor La Confiance brengt dat gevoel van de middeleeuwen opnieuw tot leven. Aart de Kort slaat de brug naar deze tijd met improvisaties op de melodieën van deze hemelse gezangen op het poëtische Maarschalkerweerdorgel. Koor en organist wisselen elkaar op deze manier af. De organist opent het geheel met een werk van Guilmant, speelt ook een stuk van Bossi en eindigt met het toepasselijke ‘Postlude Deo Gratias’ van Van Koert.

Waar en wanneer?
Het concert op dinsdag 24 juni begint om 20.00 uur. De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur. Parkeren rondom de kerk is zeer beperkt mogelijk. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Arboretum Trompenburg’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 10 minuten lopen van de kerk verwijderd.
Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) - metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook lambertus-rotterdam.nl en rotterdamorgelstad.nl.

Adres:
Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3, Rotterdam-Kralingen
Postcode:
3062 VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Gregoriaans (meer Gregoriaans)
Uitvoering:
Koor en Orgel

Uitvoerenden:
Aart de Kort, orgel en
Vrouwenkoor La Confiance o.l.v. Eric Koevoets

Entreeprijs:
Gratis

Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.lambertuskerk-rotterdam.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Venster op muziek in de Lambertus.
Telefoon:
06-27536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-06-10 12:57:42

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar