Christelijke Muziek & Concertagenda

Nystadt in de Bavo: Koorvesper Oude Bavo Cantorij o.l.v. Anton Pauw en Suzanne Groot, viool Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Nystadt in de Bavo: Koorvesper Oude Bavo Cantorij o.l.v. Anton Pauw en Suzanne Groot, viool
Datum:
6 juli 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
Omschrijving:

Op zondag 6 juli wordt om 10:00 uur in de Grote of St. Bavokerk een koorvesper uitgevoerd door de Oude Bavo Cantorij. In deze vesper worden onder andere werk uitgevoerd van de Noorse componist Knut Nystedt. De Oude Bavo Cantorij is de eigen Cantorij van de Grote of St. Bavokerk en bestaat inmiddels ruim 25 jaar.

Suzanne Groot is een Haarlemse violiste die niet vies van om op bijzondere plekken te musiceren. Ooit speelde zij in de serie 'Bach in de bagger' in bouwputten om het publiek op een speelse ma-nier in aanraking te laten komen met klassieke muziek. Recent met Anton Pauw in de Philharmonie. En nu in de prachtige Bavo.

Voor velen roept de naam Knut Nystedt geen directe associaties op. En eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat ik de naam ook niet kende. Misschien is nog niet oud genoeg (* 1915)?

Nystedt is een veelzijdig componist. Volgens kenners heeft hij een centrale positie in de zich snel veranderende muzikale stromingen van de 20e eeuw. Zijn persoonlijke stijl is kleurrijk en tegelijkertijd zeer genuanceerd.

Indrukwekkend is zijn wijze van gebruik van de oervorm van de muziek: de zang. Hij schreef kerkmuziek en werken voor orgel, orkest, koor en liederen, symfonieën en andere orkestwerken, kamermuziek en toneelwerken.

Met zijn ‘Det norske solistkor’ reisde hij niet uitsluitend in Noorwegen, maar ook in Duitsland, Frankrijk , de VS, Japan, Zuid-Korea, Hongkong, Thailand, China en Israël. Hij heeft verschillende prijzen en onderscheidingen ontvangen.

Zondag 6 juli 19:00 uur Grote of St. Bavokerk, koorvesper Oude Bavo Cantorij o.l.v. Anton Pauw en m.m.v. Suzanne Groot (viool). Toegang vrij (vrijwillige bijdrage).

Adres:
Grote Kerk Haarlem
Postcode:
2011HL
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Zang en instrument
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
Zomeravondmuziek

Uitvoerenden:
Oude Bavo Cantorij o.l.v. Anton Pauw en m.m.v. Suzanne Groot (viool)

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek Grote of St. Bavokerk.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-06-07 14:26:25

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar