Christelijke Muziek & Concertagenda

Roden Girl Choristers met Anglicaanse Evensong in de Bavo Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Roden Girl Choristers met Anglicaanse Evensong in de Bavo
Datum:
29 juni 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
Omschrijving:

Op zondag 29 juni wordt om 19:00 uur in de Grote of St. Bavokerk door de Roder Girl Choristors onder leiding van Sonja de Vries een Anglicaanse Evensong uitgevoerd. Nadat vorige week het Roder Jongenskoor een Evensong uitvoerde is het podium nu (net als in eerdere jaren) voor de Girl Choristors.

Het meisjeskoor bestaat sinds september 2000 en telt ongeveer 24 meisjes in de leeftijd van 7 tot 15 jaar. Samen met het Roder Jongenskoor maakt het koor deel uit van Stichting Koorschool Noord Nederland. Deze dynamische groep meiden, onder leiding van hun dirigente Sonja de Vries, heeft zich inmiddels een klinkende reputatie verworven.
Het koor is in Engelse stijl opgedeeld in twee groepen: de Cantoris en de Decani. Het doel van de Roden Girl Choristers is om referentiepunt te zijn voor meisjeskoorzang in Nederland. Ze beogen daarom een semiprofessioneel niveau dat haar een plaats geeft op de belangrijke concertpodia in Nederland en daarbuiten.

Kenmerkend voor de Choristers is hun geweldige inzet om kwaliteit te leveren. Voeg hier een flinke dosis gezelligheid en een frisse uitstraling aan toe en er ontstaat de slogan: where friends com-mit to quality. Met een groot aantal concerten per jaar en concertreizen in binnen- en buitenland bereiken de Roden Girl Choristers veel enthousiaste toehoorders. Wat repertoirekeus betreft vormt de Engels-Anglicaanse koortraditie een onuitputtelijke bron van inspiratie, waarbij ook uitstapjes naar bijvoorbeeld Engelse folksongs worden gemaakt.

En voor degenen die misschien nog een aarzeling hebben om te komen zal de volgende quote uit een recensie zeker helpen: ‘Over de zang van de Roden Girls niets dan goeds te zeggen:trefzeker, soepel in de hoge liggingen en geconcentreerd in klank. Associaties met engelenzang hoeven we niet te hebben: ze noemen zichzelf een meidengroep. Zo goed hoor je meidenkoren niet gauw, wat ook blijkt uit hun CD It is a thing most wonderful’.

Zondag 29 juni 19:00uur, Grote of St.Bavokerk, Anglicaanse Evensong Roden Girl Choristors o.l.v. Sonja de Vries m.m.v. Sietze de Vries, orgel. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage).

Adres:
Grote Kerk Haarlem
Postcode:
2011HL
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Jongerenkoor en Orgel
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
Zomeravondmuziek

Uitvoerenden:
Roden Girl Choristors o.l.v. Sonja de Vries m.m.v. Sietze de Vries, orgel.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek Grote of St. Bavokerk.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-06-07 14:12:42

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.