Christelijke Muziek & Concertagenda

Jomelli en Mozart met een Haarlems tintje Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Jomelli en Mozart met een Haarlems tintje
Datum:
8 juni 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
Omschrijving:

Op zondag 8 juni wordt om 19:00 uur in de Grote of St. Bavokerk het tweede deel van een minireeks van drie muziekvespers rondom Hemelvaart en Pinksteren uitgevoerd. Op deze Pinksterzondag staat de muziek van Mozart (Missa Brevis) en Jomelli (Veni Creator Spiritus) centraal. Het laatste stuk waarbij de tekst terug gaat naar de 9e eeuw is bij uitstek Pinkstermuziek: ‘Kom Schepper, Heilige Geest’. Nog een leuk weetje: Veni Creator Spiritus wordt ook gezongen als de kardinalen de Sixtijnse Kapel ingaan voor de verkiezing van een nieuwe paus.
Cappell’affetta onder leiding van Michelle Mallinger (mezzospraan) is het Haarlems tintje. Zij is koordocent en zangpedagoge aan de Haarlemse Koorschool. De naam van het ensemble geeft aan dat zingen met gevoel wordt nagestreefd. In een bezetting van 10 zangers voert het ensemble op (semi)professioneel niveau kamermuziek en kerkmuziek uit en streeft daarbij intimiteit en bevlogenheid na. Het ensemble bestaat half uit professionele musici en half uit amateurzangers. Deze samenstelling past bij de doelstelling van het ensemble om uitstekende amateurzangers een plek te bieden om op professioneel niveau met beroepszangers samen te werken. Het ensemble treedt in binnen- en buitenland op.

Zondag 8 juni, 19:00 uur Grote of St. Bavokerk ‘Muziek op Pinksterzondag’ uitgevoerd door Capell’affetta met Michelle Mallinger (mezzosopraan en dirigent). Toegang vrij (vrijwillige bijdrage).

Adres:
Grote Kerk Harlem
Postcode:
2011HL
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Anders:
Zomeravondmuziek


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis
Speciale actie:
Zomeravondmuziek in de Bavo

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek Grote of St. Bavokerk.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-06-06 06:46:37

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.