Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert in de Martinikerk door Wolfgang Zerer Groningen, Groningen


Naam:
Orgelconcert in de Martinikerk door Wolfgang Zerer
Datum:
18 juni 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Dit is het eerste concert in de zomerserie van de Stichting Avondtmusyck in de Martinikerk in 2014. Wolfgang Zerer voert op een afwisselende manier de Leipziger Choräle van Johann Sebastian Bach uit. Dit wordt meer dan een concert: dit wordt een muzikale ervaring.

Wolfgang Zerer werd in 1961 in Passau geboren. Hij ontving zijn eerste orgellessen van de Passauer Domorganist Walther Schuster. Vanaf 1980 studeerde hij aan de Musikhochschule in Wenen (orgel bij Michael Radulescu, clavecimbel bij Gordon Murray, directie bij Karl Österreicher en Kerkmuziek) . Hierna volgde hij nog een tweejarige clavecimbelopleiding bij Ton Koopman in Amsterdam en een Kerkmuziek-A studie in Stuttgart (orgel bij Ludger Lohmann).

Wolfgang Zerer was prijswinnaar bij meerdere orgelconcoursen (o.a. Brugge en Innsbrück). Na het bekleden van een leerstoel aan de Musikhochschule in Stuttgart werd hij in 1989 aangesteld als Professor voor Orgel aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Ook is hij sinds 1995 gastdocent aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en sinds 2006 Professor voor Orgel aan de Schola Cantorum in Basel. Concerten, masterclasses, jurywerkzaamheden en opnames voerden hem naar vele landen in Europa en naar Israël, de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan.

Adres:
Martinikerkhof 3
Postcode:
9712 JG
Plaats:
Groningen (Boek overnachting in Groningen)
Dagje uit in Groningen | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.avondtmusyck.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Wolfgang Zerer.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-05-29 14:31:46

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar