Christelijke Muziek & Concertagenda

Komm, Komm! Deventer, Overijssel


Naam:
Komm, Komm!
Datum:
14 juni 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Het Deventer Vocaal Ensemble bestaat dit jaar 40 jaar en viert dit jubileum door een gratis (!) zomerconcert te geven op zaterdag 14 juni 2014.

Programma: het Deventer Vocaal Ensemble brengt een boeiend en zeer afwisselend programma met een flink aantal dubbelkorige werken.
Te horen zullen zijn drie ‘grote’ motetten van J.S. Bach: Der Geist hilft unser Schwachheit auf (BWV 226), Komm, Jesu, Komm (BWV 229) en Lobet den Hernn, alle Heiden (BWV 230).
Daaromheen werken die gerelateerd zijn aan J.S. Bach: Lieber Herr Gott, wecke uns auf van Johann Christoph Bach; Komm, Jesu, Komm van Johann Schelle en twee werken van Felix Mendelssohn Bartholdy: Richte mich, Gott, (psalm 43) en Warum Toben die Heiden, (psalm 2).

Het concert wordt afgesloten met een volledig nieuwe compositie voor koor, continuo en cello. Het DVE wenst graag een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van nieuwe muziek en heeft componist/organist Berry van Berkum opdracht verleend om, ter gelegenheid van het jubileum, nieuwe muziek voor het DVE te schrijven. Van Berkum heeft zich door dit programma laten inspireren en het DVE zal zijn compositie ‘Laudate’ op 14 juni voor het eerst ten gehore brengen aan het publiek!

Op zondag 15 juni organiseert het DVE een tweetal activiteiten waaraan belangstellenden deel kunnen nemen: een zangworkshop onder leiding van zangpedagoge van het DVE, Ellen Pieterse of een muzikale stadswandeling langs kerken in Deventer verzorgd door Hans Magdelijns (bas bij het DVE en architectuur-historicus). Voor meer informatie: www.deventervocaalensemble.nl.

Artistieke leiding: Klaas Stok
Musici: Dirk Luijmes, kistorgel, Tis Marang, contrabas, Annika Stjernlöf, cello
Kaarten: de toegang is gratis met vrije gift na afloop
Locatie: Broederenkerk, Broederenstraat 18 te Deventer
Aanvang concert: 14 juni 2014, 20.00 uur (19.30 kerk open)

Adres:
Broederenkerk, Broederenstraat 18
Postcode:
7211LB
Plaats:
Deventer (Boek overnachting in Deventer)
Dagje uit in Deventer | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.deventervocaalensemble.nl
Email adres:
info apenstaartje deventervocaalensemble.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Deventer Vocaal Ensemble.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-05-23 19:54:27

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar