Christelijke Muziek & Concertagenda

Nederlands StrijkersGilde met (Ont)spanning Utrecht, Utrecht


Naam:
Nederlands StrijkersGilde met (Ont)spanning
Datum:
18 juli 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

Het Nederlands StrijkersGilde voert deze zomer de opdrachtcompositie 'We kunnen kwantitatief zijn uit'. Hierin experimenteert het jonge componistentrio De Klankdokters ‘nieuwe’ klanken’. Op het programma met thema “(Ont)spanning” staan verder 2 Britse componisten en de filmmuziek ‘Psycho’.

Het overkoepelende thema van het NSG is “(Ont)spanning”. Zo zal het concert ontspannen beginnen met 'Fantasia on a theme by Thomas Tallis' van R. Vaughan Williams. Dit is een ode aan de 16e eeuwse muziek, terwijl de opdrachtcompositie daarna juist de ode aan ‘nieuwe’ muziek brengt.
Na de pauze klinkt de spanning door met de filmmuziek Psycho van Herrmann. De 35 amateurmusici laten de filmscène herleven waarin de naakte actrice wordt doodgestoken in de douche. Om toch met een ontspannen gevoel het concert te verlaten, eindigt het NSG met wederom een Britse componist. William Walton schreef het energieke stuk 'Sonata for Strings'. Dit is een bewerking op een strijkkwartet met ook ‘ouderwets’ aanvoelende muziek. Deze ‘ouderwetse’ klanken vormen zo een contrast met 'We kunnen kwantitatief zijn'.
Het NSG laat met dit programma zien dat strijkermuziek van de 20e eeuw en 21e eeuw zowel een ontspannen als een gespannen gevoel geeft.

Adres:
Geertekerk
Postcode:
3511XC
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
35 jonge amateurmusici

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.nederlandsstrijkersgilde.nl
Email adres:
pr apenstaartje nederlandsstrijkersgilde.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Nederlands StrijkersGilde o.l.v. Gijs Kramers.
Telefoon:
06-3000536


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-05-23 18:14:41

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.