Christelijke Muziek & Concertagenda

Magistraal, 2e orgelsymfonie van Widor - door organist Eric Koevoets Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Magistraal, 2e orgelsymfonie van Widor - door organist Eric Koevoets
Datum:
31 mei 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

– Op zaterdag 31 mei om 16:00 uur geeft Eric Koevoets, vaste organist van de Sint Lambertuskerk in Rotterdam, een recital op het Pelsorgel van de Sint Antoniuskerk. Hij speelt de magistrale Tweede Symfonie van Charles-Marie Widor en andere Franse werken. Een mooie kans voor orgelliefhebbers om twee orgels op één middag te beluisteren, want het sluit aan op het orgelconcert in de Augustijnenkerk.
Waar en wanneer?
Het concert vangt aan om 16:00 uur. De deuren van de Sint Antoniuskerk, gelegen aan de Burg. De Raadtsingel 45 (schuin t.o. C.S.) te Dordrecht, openen om 15:30 uur. De toegang is vrij. Na afloop vindt een collecte plaats.

Adres:
Antoniuskerk, Burg. De Raadtsingel 45
Postcode:
3311JG
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)

Uitvoerenden:
Eric Koevoets werd in 1967 te Rotterdam geboren en studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel (Uitvoerend en Docerend Musicus) bij Jet Dubbeldam, piano (Docerend Musicus) bij Frans van Hoek en koordirectie bij Barend Schuurman. In 1991 studeerde hij voor orgel en piano af en in 2002 behaalde hij het diploma koordirectie. Ook volgde hij improvisatielessen bij Arie J. Keijzer. Ten overstaan van de Commissie Bevoegdheidsverklaringen van de R.K. Kerk behaalde hij in 1992 het diploma kerkmuziek. Hij geeft regelmatig orgelconcerten en is ook veelvuldig als begeleider actief. Hij componeerde diverse werken, waaronder koormuziek, verschillende composities voor sopraan en orgel en orgelwerken.
Hij is sinds 2007 dirigent-organist van de Sint Lambertuskerk te Rotterdam-Kralingen. Hier bespeelt hij het zeer mooie Maarschalkerweerdorgel uit 1900. Hij dirigeert vanaf 2002 het Vocaal Ensemble Distinto dat op projectbasis bij elkaar komt en is sinds 2006 dirigent van Vrouwenkoor La Confiance uit Dordrecht. Als piano- en orgeldocent is hij sinds 1991 verbonden aan Muziekonderwijscentrum Dubbelsteyn te Dordrecht.
In de afgelopen jaren zijn van zijn spel diverse CD's uitgebracht bij het label Swell Recording waaronder in 2003 een CD-box met de complete orgelwerken van César Franck. Momenteel houdt hij zich intensief bezig met de vertolking van het volledige orgeloeuvre van Johann Sebastian Bach tijdens concerten en CD-opnamen. In het kader hiervan zijn al zes volumes met composities van Bach uitgebracht op het label Swell Recording.
Eind mei 2013 verscheen bij het label Tulip Records de CD ‘Voix Céleste’, opgenomen op het Maarschalkerweerdorgel in de Sint Lambertuskerk te Rotterdam. Het is de eerste CD die volledig gewijd is aan dit orgel en bevat composities van Wagner, Vierne, Rheinberger, Koevoets, Reger, Tournemire en Langlais.
Het klooster Maria Mater Dei te Breda sluit in 2016 haar deuren. Het prachtige Vermeulenorgel uit 1955 gaat waarschijnlijk verloren. Om de klank te behouden heeft Eric Koevoets i.s.m. Vrouwenkoor La Confiance een CD opgenomen met werken van Schnizer, Haydn, Vierne, Langlais, Dyson, De Klerk, Jongen, Pallesco, Andriessen en Alain. De CD met de toepasselijke naam ‘Souvenir’ is in januari van dit jaar uitgebracht onder het label Swell Recording.
Voor meer informatie: www.erickoevoets.nl.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.erickoevoets.nl/
Email adres:
cinthadevreede apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Orgelconcerten Dordrecht.
Telefoon:
06-27536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-05-23 11:10:46

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar